Hlavní obsah

Silnou konkurenci jsem měl vždy, nebojím se, reaguje Čech na úvahy o příchodu Courtoise

Londýn/Praha
Aktualizováno

Rýsuje se konkurent, slýchá čas od času brankář fotbalové Chelsea Petr Čech. Teď po prohře 1:3 na hřišti Paris SG v Lize mistrů tyhle hlasy ještě zesílily. Čech dává najevo, že to příliš neřeší. Nebojím se, budu bojovat, hlásá odhodlaně.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech inkasuje úvodní gól z kopačky Argentince Ezequiela Lavezziho ve středečním utkání Ligy mistrů v pařížském Parku princů.

Článek

Zejména možný příchod Thibauta Courtoise, který z londýnského klubu už tři roky hostuje v Atlétiku Madrid, je nyní často zmiňován. Talentovaného Belgičana ale Čech příliš nerozebírá. "Jednou určitě přijde den, kdy Chelsea koupí někoho, kdo bude lepší než já. Ale každý den se snažím, abych něco takového oddálil. To je prostě fotbal," řekl pro deník Daily Mail Čech, kterému v Londýně skončí smlouva až za dva roky. "Uvidíme, co bude dál. Až zjistím, že na to nemám, skončím. A bude jedno, jestli to bude za rok, nebo za deset let."

O místo jedničky je připraven bojovat, třeba i s Courtoisem. Pokud vskutku přijde. "Když tady na začátku přípravy bude, tak tady bude. Pro mě se nic nezmění. Ať už tady bude kdokoliv, pořád budu muset ukázat, že jsem lepší než on, abych si udržel místo v týmu," uvedl Čech.

Na zásluhy nespoléhá

Opakující se dotazy na Courtoise nechápe. "To je, jako kdybyste se Johna Terryho nebo Garyho Cahilla ptali na jejich názor na mladého talentovaného francouzského obránce, kterého klub zrovna koupil," prohlásil jednatřicetiletý gólman.

Možného příchodu o deset let mladšího Belgičana se Čech nebojí. "Když bude lepší než já, tak si místo v sestavě zaslouží. Ale kdo ví? Nemám z něj strach," řekl. "Zároveň si ale rozhodně nemyslím, že když jsem v Chelsea už deset let, tak v ní ještě budu dalších pět jen za zásluhy a díky jménu," uvedl Čech.

Odmítl, že v londýnském klubu to měl ulehčené a nikdy nemusel o místo jedničky výrazně bojovat. "Když jsem přišel, byl tady Carlo Cudicini - tehdy nejlepší brankář v lize. Pak dorazil Ross Turnbull z Middlesbrough - velký anglický talent a u nás se ještě zlepšil," poznamenal Čech.

"Hilário byl vždycky připraven nastoupit a všichni vidí, jak na tom je Fulham po odchodu Marka Schwarzera. Ve Fulhamu a Middlesbrough byl naprosto fantastický, ale já přesto pořád chytám. Myslím, že moje konkurence byla vždycky dost podceňovaná," dodal.

Reklama

Související témata: