Hlavní obsah

Chelsea je zdecimovaná zraněními. Poradím se s Abramovičem, přiznal kouč Mourinho

Madrid/Praha

Pro Chelsea frustrující zjištění. Pro gólmana Čecha sezóna skončila poté, co se v samém úvodu prvního semifinále vykloubil rameno, kapitán mužstva Terry stihne v nejlepším případě finále, pokud se tedy do něho jeho tým probojuje. A k tomu karty a následný distanc pro Lamparda a Mikela. „Měli jsme problémy před zápasem, měli jsme je i v jeho průběhu. Přišli jsme o čtyři hráče, ale budeme bojovat dál,“ hlásil po úvodní semifinálové partii s Atlétikem Madrid kouč Chelsea José Mourinho.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zraněný gólman Chelsea Petr Čech střídá v úvodu semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid.

Článek
Fotogalerie

Bezgólová remíza nic nevyřešila, rozhodnutí o finalistovi Champions League padne až na Stamford Bridge. Chelsea sice bude mít výhodu domácího prostředí, ale k odvetě vyrukuje příští středu bez čtyř hráčů základní sestavy.

Čech si už nezachytá, Terry by stihl finále

A nejen k odvetě, protože zraněného Čecha i Terryho bude postrádat i v nedělním, dost možná klíčovém duelu anglické ligy na Anfield Road proti vedoucímu Liverpoolu.

„Pro Čecha sezóna skončila," oznámil posmutnělý Mourinho bezprostředně po zápase na Atlétiku, aniž by se mínil ke zranění gólmanské jedničky blíže vyjadřovat. Čech musel už po osmnácti minutách ze hřiště, neboť si po nezaviněné srážce s Raulem Garciou vykloubil rameno. „Bude těžké se bez něho obejít, ale jeho náhradník Schwarzer jasně dokázal, že mu můžeme věřit."

Kapitán Terry si pro změnu zhmoždil levý kotník a střídat musel osmnáct minut před koncem.

„Stihne v nejlepším případě finále," skousával Mourinho jen těžce další Jobbovu zvěst, po níž je kádr Chelsea zdecimovaný ještě víc, než byl. Vždyť v Madridu nuceně absentovali zranění Eto´o a Hazard.

A to je čeká Liverpool

Nabitý program a ještě takovéto komplikace. „Vím, co budu dělat, ale já nejsem klub. Jsem jen trenér, takže musím poslouchat a nemohu se rozhodnout sám. Vzhledem k tomu, že s Liverpoolem hrajeme v neděli a odvetu s Atlétikem ve středu, musím nejprve hovořit s majitelem Romanem Abramovičem," nechtěl Mourinho prozradit, jak ke vzniklé situaci přistoupí a jak ji míní řešit.

„Proti Liverpoolu bych chtěl nastoupit s hráči, kteří nebudou v sestavě ve středeční odvetě s Atlétikem. Ale opakuji, že nezáleží jen na mém rozhodnutí, protože já jsem jen jednou ze součástí klubu, nic víc," dodal posléze.

Přitom si neopomněl postesknout na přístup asociace, kterou ostatně kritizoval už před cestou do Madridu k prvním semifinále. To proto, že jeho Chelsea musela hrát ligový zápas se Sunderlandem v sobotu, zatímco Atlético hostilo ve španělské lize Elche už v pátek.

„Zastupujeme anglický fotbal a jsme jediným klubem, který v evropské soutěži zůstal. Španělsko má ve hře hned čtyři a vytváří jim všechny podmínky, aby uspěly," posteskl si Mourinho trpce.

Kdo postoupí do finále fotbalové Ligy mistrů?
Chelsea
62,8 %
Atlético Madrid
37,2 %
Celkem hlasovalo 22208 čtenářů.

Reklama

Související témata: