Hlavní obsah

Kanonýr Costa už má za sebou lékařskou prohlídku v Chelsea a stane se Čechovým spoluhráčem

Londýn/Praha

Španělský reprezentační útočník Diego Costa je blízko přestupu z Atlétika Madrid do Chelsea. Pětadvacetiletý fotbalista ve středu podle britské BBC absolvoval v Londýně lékařskou prohlídku a měl by se brzy stát hráčem anglického celku. Chelsea má za čerstvého vítěze španělské ligy a finalistu Ligy mistrů zaplatit zhruba 32 miliónů liber (asi 1,08 miliardy korun).

Foto: Sergio Perez, Reuters

Útočník Atlétika Diego Costa bude od příští sezóny oblékat dres Chelsea.

Článek

Dravý silový útočník pomohl podceňovanému týmu k titulu na úkor gigantů Barcelony a Realu Madrid, mistrovské oslavy si hráči a fanoušci Atlétika vychutnali poprvé po dlouhých osmnácti letech. Costa se prosazoval také v milionářské Lize mistrů, kde osmi brankami přispěl k nečekanému postupu méně slavného madridského klubu do finále soutěže právě proti bohatému městskému rivalovi.

Celkem si Costa v této sezóně připsal 44 klubových startů a v nich zaznamenal úctyhodných 36 gólů. V lize dal 27 branek a zaostal jen za největšími hvězdami soutěže Cristianem Ronaldem z Realu Madrid a Lionelem Messim z Barcelony. Zbývající trefu zaznamenal ve Španělském poháru.

Už v lednu se ale napříč fotbalovým světem šířily zvěsti o tom, že pro naturalizovaného španělského forvarda jde o poslední sezónu v pruhovaném dresu Atlétika. Nejprve se spekulovalo o zájmu Arsenalu, později ovšem vykrystalizoval jako hlavní kandidát na zisk služeb houževnatého forvarda jiný londýnský celek Chelsea. Kuloární zvěsti pak přiživil sám lodivod Blues José Mourinho, který na adresu případných posil do útoku odpověděl se šibalským úsměvem: "Počkejte do léta, myslím, že vás všechny pořádně překvapíme."

Zbývá už jen dojednat Costovu gáži

Nakonec však o žádné velké překvapení nejde. Celou jarní část sezóny totiž ve fotbalových kruzích převládal názor, že přestup Costy do Chelsea je už domluvený a po skončení sezóny dojde už jen k vyřízení potřebných formalit transferu. Několikrát se dokonce objevilo z různých zdrojů neoficiální potvrzení přestupu.

Celá situace okolo člena španělské reprezentace pro nadcházející světový šampionát v Brazílii nakonec proběhla přesně dle předpokladů. Mourinho tedy taktně počkal s lanařením vyhlédnutého borce až po skončení finále Ligy mistrů, částka za přestup byla předem daná výstupní klauzulí v Costově kontraktu s Atlétikem (zhruba 32 miliónů liber).

V cestě oficiálnímu potvrzení přestupu ze strany Chelsea tak stojí poslední úkol - bohatý ruský oligarcha Roman Abramovič se musí s hráčovými zástupci domluvit, kolik budou Blues Costovy góly stát na platu a výkonnostních bonusech.

Prosadí se útočník Diego Costa v Chelsea?
Ano, bude tahounem týmu.
55,3 %
Ano, ale nebude klíčovým mužem sestavy.
33,4 %
Ne.
11,3 %
Celkem hlasovalo 1500 čtenářů.

Reklama

Související témata: