Hlavní obsah

Varování pro Čecha? Courtois se hned po MS bude hlásit v Chelsea, tvrdí Mourinho

Petr Čech vs. Thibaut Courtois. Tajenka, kdo bude v příští sezóně brankářskou jedničkou londýnské Chelsea, stále nemá řešení. Vše ale nasvědčuje tomu, že mezi tyčemi na Stamford Bridge bude pořádně dusno. Trenér Blues José Mourinho prozradil španělskému deníku Marca, že belgický gólman, který získal hvězdné renomé při hostování v Atlétiku Madrid, se má bezprostředně po šampionátu v Brazílii ukázat v Londýně.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Thibaut Courtois na tréninku belgického týmu v dějišti MS.

Článek

"Až skončí mistrovství světa, bude se hlásit na Stamford Bridge. To je bez diskuze," řekl Mourinho španělskému listu.

Dvaadvacetiletý Courtois nedávno uvedl, že o jeho budoucnosti se rozhodne až po skončení světového šampionátu. V Atlétiku hostoval od roku 2011 a v letošní sezóně mu pomohl k titulu ve španělské lize a do finále Ligy mistrů, v němž měl ale v prodloužení navrch městský rival Real.

Aktuálně se pak soustředí především na světový šampionát v Brazílii, kde Belgičané po skvostné jízdě evropskou kvalifikací dostali hned nálepku jednoho z favoritů turnaje. V jakém rozpoložení Rudí ďáblové na mistrovství dorazili, napoví úterní střetnutí s Alžírskem v Belo Horizonte.

Čech mezitím úspěšně plní plán rekonvalesence, který dostal zkraje května po operaci ramene, již si vyžádalo zranění v dubnové semifinále Ligy mistrů právě s Courtoisovým Atlétikem. „Pokračuju v rehabilitaci a vše jde zatím podle plánu. Už můžu přidávat kondiční věci, posilování. Pokud nenastanou komplikace, mohl bych zvládnout odtrénovat co největší část přípravy. Denně pracuji v Cobhamu, mám tréninkové centrum pro sebe. Všichni jsou pryč, jsem tu jen já s fyzioterapeutem, který tu zůstal kvůli mně," vzkázal nedávno z Londýna.

Během léta tak bude na Stamford Bridge asi pořádné horko...

Reklama

Související témata: