Hlavní obsah

Drogba jej vychválil do nebes a Aurier už má v kapse smlouvu s Arsenalem

Londýn/Praha

Pravý obránce Serge Aurier se podle francouzského listu L’Equipe dohodl na pětileté smlouvě s londýnským Arsenalem. Účastník probíhajícího mistrovství světa v Brazílii v barvách Pobřeží slonoviny by si měl týdně přijít na 60 tisíc liber (asi 2 milióny korun). Aurier je zatím na ostrovech ale pouze jednou nohou, nyní se totiž Arsenal musí dohodnout na podmínkách přestupu s jeho současným zaměstnavatelem, tedy francouzským Toulouse.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Kolumbijec James Rodriguez (vpravo) bojuje se Sergem Aurierem (vlevo) a Didierem Zokorou (na zemi) z Pobřeží slonoviny.

Článek

Manažer Arsenalu Arséne Wenger má toto léto hned několik velkých úkolů na přestupovém trhu. Jedním z hlavních bylo najít náhradu za loučící se stálici pravého kraje obrany Bacaryho Sagnu. Zkušený francouzský bek se už dohodl na smlouvě s mistrem Premier League Manchesterem City a zanechal tak v defenzivní linii Kanonýrů velkou trhlinu. Tu by měl zaplnit reprezentant Pobřeží slonoviny Aurier.

Teprve jednadvacetiletý hráč zatím na šampionátu v Brazílii září, v prvním duelu na turnaji pomohl k výhře Slonů nad Japonskem (2:1) asistencemi u obou tref svého týmu. Za svůj výkon si vysloužil velkou poklonu od nejznámějšího krajana a spoluhráče Didiera Drogby. „Je to nejlepší pravý bek ve Francii. A věřím, že se bude ještě zlepšovat a dostane se do anglické Premier League," věštil Aurierovi velkou budoucnost Drogba po vítězství nad Japonci.

Rozhodly osobní preference

Slova legendy londýnské Chelsea se naplnila velice rychle. Arsenal údajně předčil v souboji o Aurierovy služby Liverpool či velšský klub Swansea a od příští sezóny se tak borec z Pobřeží slonoviny představí na Emirates Stadium.

Ve prospěch celku, za nějž nastupuje i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, rozhodly především osobní preference. Aurier je totiž od malička fanouškem červenobílých barev Kanonýrů. Nedávno dokonce jednomu z fanoušků Arsenalu obránce potvrdil, že míří do Londýna. Video se záznamem celé situace oblétlo celý svět. „Ano, odcházím do Arsenalu,“ prořekl se tehdy.

V tuto chvíli už tak Aurierovi chybí k vysněnému přestupu jen dohoda obou zainteresovaných klubů. Vedení Toulouse, kam pravý bek přišel v roce 2012 z Lens, údajně požaduje za člena nejlepší jedenáctky poslední sezóny Ligue 1 zhruba 8 miliónů liber (asi 275 miliónů korun). Aurier, který si ve 34 ligových zápasech připsal 6 branek a 7 asistencí, může případně zaskočit také na pozici pravého záložníka či stopera.

Reklama

Související témata: