Hlavní obsah

Reprezentační útočník Vydra zůstává v Anglii. Vrací se do Watfordu

Watford

Útočník české fotbalové reprezentace Matěj Vydra bude pokračovat i v příští sezóně v Anglii. Po roční pauze se vrací do druholigového Watfordu. Podle klubových stránek přichází na roční hostování z italského Udine, kterému stále patří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra

Článek

Vydrovy góly ve Watfordu

„Na dnešním jednání s majitelem Watfordu panem Pozzem jsme se dohodli na hostování Matěje. Přesto, že mělo Udine dvě nabídky na přestup do Premier League za 6 a 7 miliónů liber, majitel se rozhodl Matěje neprodat," prozradil hráčův agent Ondrej Chovanec na svých stránkách.

Minulou sezónu si Vydra na ostrovech zahrál Premier League v dresu West Bromwich Albion, v němž mimo jiné vstřelil v utkání s Tottenhamem nejrychlejší gól v klubové historii v nejvyšší soutěži. Do základní sestavy se ale natrvalo neprosadil. Nyní se ale vrací tam, kde zatím prožíval nejlepší období kariéry.

„Měli jsme možnost zůstat v Udine, kde však pokračuje Di Natale a znamenalo by to boj s dalšími čtyřmi útočníky. Daleko lepší se jevila varianta odejít do známého prostředí, kde Matěj prožil výbornou sezónu. Situaci rozebíral i s realizačním týmem reprezentace a rozhodl se začít okamžitě přípravu v klubu, kde bude hrát. Nechtěli jsme opakovat loňský rok, kdy začal přípravu v Udine a do WBA přišel dva dny před prvním mistrovským zápasem. Navíc se zranil, došlo k výměně trenérů, takže to nebylo jednoduché," doplnil Chovanec.

Za tým z Vicarage Road nastřílel v sezóně 2012/13 dvaadvacet gólů, za což byl oceněn trofejí pro nejlepšího hráče celé soutěže. Dvaadvacetiletý fotbalista se bude nyní v kabině potkávat s reprezentačním kolegou Danielem Pudilem.

Reklama

Související témata: