Hlavní obsah

Potvrzeno! Chelsea definitivně získala kanonýra Costu z Atlétika Madrid

Londýn

Fotbalová Chelsea s definitivní platností získala španělského reprezentačního útočníka Diega Costu z Atlétika Madrid. Třetí tým uplynulé sezóny Premier League to oznámil na svém webu, délka kontraktu zatím nebyla zveřejněna. Podle spekulací londýnský klub zaplatí za hvězdného kanonýra okolo 40 miliónů eur (1,1 miliardy korun).

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Diego Costa jakoby na MS nechtěl věřit tomu, že španělský tým je na tom tak zle.

Článek

Pětadvacetiletý útočník byl blízko přestupu do Chelsea několik týdnů, první informace o budoucím transferu proběhly už v lednu. Na začátku června ještě před startem světového šampionátu v Brazílii prošel Costa v Londýně lékařskou prohlídku. V úterý Blues jeho příchod definitivně dotáhli.

Brazilský rodák Costa nastřílel v uplynulém ročníku 35 gólů v 44 zápasech a výrazně se zasloužil o první španělský titul pro Atlético po osmnácti letech.

V lize dal 27 branek a zaostal jen za největšími hvězdami soutěže Cristianem Ronaldem z Realu Madrid a Lionelem Messim z Barcelony. Navíc pomohl Atlétiku do finále Ligy mistrů. Na světovém šampionátu ale zůstal Costa za očekáváním, ani jednou neskóroval.

Reklama

Související témata: