Hlavní obsah

Premier League by měl zase vysílat Digi Sport. Sublicence mu patří, ale nemá o tom tušení

Už od pondělí by mělo být jisté, že se nový ročník anglické Premier League vrátí na program televizní stanice Digi Sport, jež nejsledovanější fotbalovou soutěž světa vysílala po tři sezóny až do loňského roku a kterou je možné naladit i v České republice. S onou jistotou je to ovšem všelijaké, protože Digi Sport nemá na svých webových stránkách ani zmínku o tom, že by sublicenci koupil. A v jejím zákaznickém centru nemají teprve tušení, že by se podobný návrat chystal.

Foto: Carmen Jaspersen, ČTK/AP

Pro české fanoušky bude nejzajímavější, zda bude Petr Čech v bráně Chelsea dál jedničkou.

Článek
Fotogalerie

Obchod byl přitom stvrzen už začátkem tohoto týdne. „Vysílací práva na Premier League jsme prodali loni společnosti Slovak Telekom. Ta má právo na odprodej jedné sublicence pro Českou republiku. V pondělí jsem dostal informaci, že pro letošní ročník ji odkoupila společnost Digi Sport Česká republika, s čímž jsme vyslovili souhlas a samozřejmě o změně informovali i Premier League" potvrdil ing. Jaroslav Vacek, jehož společnost Pragosport televizní práva na anglickou ligu pro Českou republiku i Slovensko vlastní.

„Od pondělí tudíž proudí z Anglie pro Digi Sport video i audiomateriály související s víkendovým startem Premier League, stejně jako obrazové preview na první kolo, jehož start obstará v sobotu ve 13.45 zápas Manchesteru United se Swansea," informoval Sport.cz Jaroslav Vacek.

I jemu je záhadou, proč se Digi Sport zatím veřejně nepochlubil, že bude Premier League opět vysílat. On se tím ale nechlubí ani na zákaznické lince pro veřejnost. Na přímý dotaz redakce Sport.cz, zda se skutečně anglická fotbalová liga do jeho programové nabídky vrací, reagovala operátorka překvapeně.

Slovak Sport přenosy z Premier League neavizuje

„Žádnou takovou informaci jsem neobdržela. Pokud vím, anglickou ligu vysílá Slovak Sport," tvrdila.

„Tak to je i pro mě záhada. Z naší strany je všechno jasné - sublicence pro Českou republiku by pro nastávající sezónu měla patřit Digi Sportu," byl udiven i Jaroslav Vacek.

I on bude možná v sobotním popolední překvapen, kde se nakonec přenosy z anglické ligy objeví a zda snad ve finále do hry nevstoupila opět stanice Slovak Sport 1. Ta totiž vysílala loňský ročník a klidně se mohlo stát, že nakonec při jednání se Slovak Telekom konkurenční Digi Sport přeplatila.

Jenže ani Slovak Sport přenosy z Premier League neavizuje, na sobotu má od 13.15 v programové nabídce přenos z druholigového duelu mezi Leedsem United a Middlesbrough.

Reklama