Hlavní obsah

Manchester Utd. - Stoke 2:1Rudí ďáblové přemohli Stoke, Liverpool otočil duel s posledním Leicesterem

Fotbalisté Manchesteru United vyhráli v anglické Premier League počtvrté v řadě. V rámci vloženého 14. kola porazili doma Stoke 2:1 a upevnili si čtvrtou příčku v tabulce. Poslední zůstává i nadále Leicester, který před vlastním publikem podlehl Liverpoolu 1:3.

Foto: Phil Noble, Reuters

Záložník Juan Mata (vpravo) se raduje se spoluhráči Ashleym Youngem a Chrisem Smallingem (vlevo) z gólu proti Stoke.

Článek
Fotogalerie

Manchester United bez zdravotně indisponovaného kapitána Rooneyho poslal do vedení ve 21. minutě Belgičan Fellaini, jenž hlavou zužitkoval centr Herrery. Šest minut před pauzou sice srovnal pěknou ranou šestnáctky N´Zonzi, Rudí ďáblové ale bodovou ztrátu na Old Trafford nedopustili. V 59. minutě jim zařídil výhru Juan Mata, jehož přímý volný kop nedaleko pomezní čáry nikdo netečoval a míč skončil v síti za bezmocným brankářem Begovičem.

Ve čtvrté minutě nastavení domácím příznivcům pořádně zatrnulo. Diouf se v pokutovém území dostal k dorážce a mířil do odkryté svatyně, na brankové čáře ale zachránil United od jistého gólu Young.

Svěřenci trenéra Louise van Gaala stáhli náskok vedoucí Chelsea na osm bodů, Blues ale mají středeční zápas s Tottenhamem k dobru.

Liverpool vyhrál v Leicesteru

Leicester začal proti úřadujícímu vicemistrovi z Liverpoolu výtečně a už od 22. minuty vedl poté, co si míč nešťastně srazil do brány gólman Mignolet. Jenže Reds překvapení nedovolili. O pět minut později Lallana napálil odražený míč nechytatelně do sítě a v 54. minutě dokonal obrat kapitán Gerrard. Tříbodový zisk pak zpečetil hostům v 83. minutě Henderson. Liverpool se díky výhře posunul na osmé místo.

Nezaváhal ani West Ham, který zvítězil na půdě WBA 2:1 a v tabulce ztrácí bod na čtvrtý Manchester United.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Burnley - Newcastle 1:1 (34. Boyd - 48. Cissé)
Leicester - Liverpool 1:3 (22. vlastní Mignolet - 26. Lallana, 54. Gerrard, 83. Henderson)
Manchester United - Stoke 2:1 (21. Fellaini, 59. Mata - 39. N'Zonzi)
Swansea - QPR 2:0 (78. Ki Song-jung, 83. Routledge)
Crystal Palace - Aston Villa 0:1 (32. Benteke)
West Bromwich - West Ham United 1:2 (10. Dawson - 35. Nolan, 45.+3 Tomkins)

Reklama

Související témata: