Hlavní obsah

Liverpool už má Ligu mistrů na dohled. Vynikající, báječné, úžasné, rozplýval se kouč Rodgers

Liverpool/Praha

Vznášel se v sedmém nebi. A superlativy tuplem nešetřil. „Vynikající výhra. Úžasné vítězství. Nádherné góly a báječné tři body,“ hledal kouč Liverpool Brendan Rodgers nová a nová synonyma, jimiž by vyjádřil euforii z toho, že jeho tým vyhrál v nedělním duelu 26. kola Premier League na půdě Southamptonu. Aby ne, když Reds veledůležitý souboj zvládli a po vítězství 2:0 už je dělí od třetí příčky zaručující přímou účast v příštím ročníku Ligy mistrů jen tři body.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Trenér Liverpoolu Brendan Rodgers děkuje fanouškům i svým hráčům.

Článek

Katastrofální začátek sezóny je zapomenut, Liverpool našel svou tvář. Z posledních čtrnácti ligových zápasů prohrál jen jeden jediný a tabulkou Premier League se dere vzhůru. Zatím je sice až šestý, ale daleko podstatnější pro Reds je snižující se manko na první čtyřku. Po nedělním importu ze stadiónu St. Mary´s už je jen tříbodové. A na čtvrtý Manchester United ztrácí Rodgersovi svěřenci dokonce už jen dva body!

To byl důležitý krok, jásal trenér

„Udělali jsme důležitý krok směrem k Champions League," radoval se liverpoolský kouč po výhře na Southamptonem, jenž figuroval dlouho v první čtyřce.

„A nemuselo zůstat jen u dvougólové výhry, protože kdybychom řešili lépe finální nahrávky, mohli jsme zvítězit ještě výrazněji," připomínal Rodgers zažívající euforii z toho, že po strastiplné první třetině sezóny dal mužstvu zase loňskou tvář a naladil ho na vítěznou vlnu.

Proměna, která se podařila

„První třetina nebyla skutečně nic moc, proto jsme museli najít jiné řešení. Restrukturalizovat mužstvo a změnit organici naší hry, vrátit zpátky loňskou vyváženost, zpevnit obrannou fázi. A to se povedlo, neboť reakce mých hráčů byla naprosto perfektní. Teď si tudíž vychutnáváme každé utkání, jež hrajeme," glosoval trenér proměnu, které docílil poté, co na Anfield Road došlo během léta k velkým hráčským změnám a obměně kádru.

„A to v posledních dvou a půl měsících hrajeme dva a někdy dokonce tři zápasy každý týden," připomínal zátěž, s níž se mužstvo vyrovnává.

Jasně že i Rodgers si uvědomuje, že nemá ještě vyhráno. „V příštím kole hrajeme doma s obhájcem titulu Manchesterem City, pak na svém hřišti přivítáme Manchesteru United, začátkem dubna jedeme na Arsenal. Udělali jsme velký krok k Lize mistrů vzhledem k tomu, co jsme prožívali v úvodu sezóny, ale hlavně ve zmiňovaných zápasech ho budeme muset potvrdit."

Pískot na Lallanu ho mrzel

I v panující euforii Rodgers netajil, jak moc ho mrzela reakce publika na St. Mary´s na někdejší hráče Southamptonu Lallanu a bosenského legionáře Lovrena. Diváci totiž své někdejší miláčky, kteří před sezónou odešli na Anfield Road, zahrnuli bouřlivým pískotem.

„Byl jsem reakcí diváků hodně zklamaný. Vždyť Lallana tady v mládežnické akademii vyrostl, čtrnáct let odváděl Southamptonu neuvěřitelné služby, dva roky byl jeho kapitánem. Několikrát v minulosti mohl klub opustit a nikdy to neudělal. Až loni v létě," vyčítal Rodgers domácím příznivcům nepřátelské přijetí, jehož se hlavně šestadvacetiletému Adamu Lallanovi dostalo.

Reklama

Související témata: