Hlavní obsah

Leicester - Chelsea 1:3Čech si poprvé od února zachytal v lize. Chelsea je zase blíže k titulu

Londýn

Brankář Petr Čech nastoupil za Chelsea v anglické lize poprvé od února a přispěl k výhře 3:1 na hřišti Leicesteru. V čele tabulky má Chelsea po dohrávce 27. kola náskok už 13 bodů. Že získá první titul po pěti letech, je praticky jisté.

Foto: Carl Recine, Reuters

Paul Konchesky (vpravo) z Leicesteru se snaží překonat Petra Čecha v bráně Chelsea, českému gólmanovi se snaži pomoci Gary Cahill.

Článek
Fotogalerie

Od Nového roku Chelsea v lize ještě neprohrála. Manchester City i Arsenal ztrácejí 13 bodů a čtyři kola před koncem ji dělí od zisku trofeje jediné vítězství. Ohrozit naděje Blues může už jen třetí Arsenal, který má zápas k dobru. Druzí obhájci trofeje z Manchesteru City už jsou bez šance.

V neděli v rámci dalšího kola Chelsea hraje doma s Crystal Palace.

Čech, jenž v brance zastoupil zdravotně indisponovaného Thibauta Courtoise, inkasoval v nastavení úvodního poločasu a domácí šli do vedení. Po přestávce ale Chelsea předvedla mnohem lepší výkon a obrat zařídily klubové legendy.

Tři minuty po přestávce vyrovnal sedmatřicetiletý Didier Drogba, který se trefil poprvé od prosince, a v 79. minutě poslal Chelsea do vedení kapitán John Terry. Vítězství favorita pečetil ještě Ramires.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Leicester - Chelsea 1:3 (45.+3 Albrighton - 48. Drogba, 79. Terry, 83. Ramires).

Reklama

Související témata: