Hlavní obsah

Hazard získal už třetí cenu pro nejlepšího hráče Premier League

Londýn

Belgický fotbalista Eden Hazard si za tuto sezonu odnesl už třetí cenu pro nejlepšího hráče anglické Premier League. Po hráčské asociaci a novinářích ocenila záložníka Chelsea i ligová komise složená z bývalých hráčů, novinářů a zástupců klubů. Cenu pro trenéra získal José Mourinho, který dovedl Chelsea k prvnímu titulu po pěti letech.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalista Chelsea Eden Hazard (vpředu) oslavuje gól proti Crystal Palace, kterým pro tým ze Stamford Bridge pojistil mistrovský titul.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Hazard má za sebou životní sezónu. Chelsea pomohl k titulu 14 góly a osmi asistencemi, v hodnocení kreativity je nejlepší v soutěži. V anketě dostal přednost před spoluhráči z Chelsea Johnem Terrym, Nemanjou Matičem a Cescem Fábregasem. V nominaci byli také Sergio Agüero z Manchesteru City, David De Gea z Manchesteru United, Harry Kane z Tottenhamu a Alexis Sánchez z Arsenalu.

V trenérské anketě Mourinho porazil Ronalda Koemana ze Southamptonu, Garryho Monka ze Swansea, Nigela Pearsona z Leicesteru a Arséna Wengera z Arsenalu.

Reklama

Související témata: