Hlavní obsah

Gerrard letos pravděpodobně ukončí hráčskou kariéru! Rád by přesedlal na trenérskou židli

Praha/Liverpool

Jeho fotbalová kariéra se chýlí ke konci. Fotbalový záložník Steven Gerrard prohlásil, že tento rok bude pravděpodobně tím posledním. „Na 100 procent to ještě nemůžu potvrdit, ale domnívám se, že s hráčskou kariérou skončím letos,“ prozradil pětatřicetiletý záložník britskému listu Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Takhle si Gerrarda pamatují fanoušci Liverpoolu. Pětatřicetiletý záložník slaví svůj gól. (Archivní snímek).

Článek

Gerrard v podstatě celou svou kariéru spojil s jedním klubem. Za Liverpool odehrál 710 zápasů a vyhrál s ním osm trofejí včetně „ušatého poháru", který pozvedl nad hlavu v roce 2005 coby kapitán Reds při vítězném tažení Ligou mistrů. Až loni se se svým milovaným klubem rozloučil a zavítal do americké MLS, kde hájí barvy Los Angeles Galaxy. To bude nejspíš jeho poslední fotbalová štace...

„Nemůžu to ještě stoprocentně potvrdit, ale domnívám se, že letos svou hráčskou kariéru uzavřu," pravil Gerrard.

Už teď ale řeší, co bude dělat, až kopačky pověsí na hřebík. Opět u toho bude jeho milovaný klub od řeky Mersey. „Už jsem mluvil s Kloppem (současný kouč Liverpoolu) a klub by byl rád, kdybych se vrátil," konstatoval rodák z Whistonu.

„Až mu skončí angažmá v LA Galaxy a vrátí se, určitě pro něj něco najdeme. Pomůžeme mu se vším, s čím bude chtít," naznačil různé možnosti už v listopadu Klopp.

I Gerrard miluje seriály

Ze zeleného pažitu se ale Gerrard chce přesunout na lavičku. Už nebude spoluhráče dirigovat s kapitánskou páskou, nýbrž by je chtěl vnímat jako „své" svěřence. „Lituju toho, že jsem nezačal studovat trenérské zkoušky už na konci prosince. Všechen čas jsem místo toho strávil v hotelu jako anglický hráč, co se nudí a přitom kouká na seriály," sypal si popel na hlavu Gerrard. „Přál bych si, abych stihl ještě letos udělat profi trenérskou licenci," dal si bývalý anglický reprezentant jasné předsevzetí.

Současně také připustil, že jednal s anglickou fotbalovou asociací. „Sešel jsem se se zástupci fotbalového svazu a řekl jim, ať nenechávají hráče, kteří během kariéry vydělají určitý obnos peněz, po konci kariéry na holičkách, ale ať je více zapojují do jiných fotbalových funkcí," uzavřel Gerrard, který se má už v polovině ledna hlásit na zimní přípravě LA Galaxy.

Reklama

Související témata: