Hlavní obsah

Manchester City - Leicester 1:3Lišky rozložily Citizens a unikají pronásledovatelům

Manchester

Fotbalisté Leicesteru deklasovali na Etihad Stadium v rámci 25. kola anglické Premier League Manchester City 3:1 a připsali si první vítězství proti Citizens od roku 2003.

Článek

Lišky vstoupily do utkání s vysokým nasazením. Již ve třetí minutě rozvášnil fanoušky Leicesteru Robert Huth. Naskočil si na Mahrízův centr a s přispěním lehké teče Demichelise dostal balón za záda gólmana Harta. Ofenzivní úvod hostujícího mužstva demonstroval po Vardyho centru další šancí Drinkwater, Hart však pohotově zakročil.

Po čtvrt hodině převzali iniciativu domácí. David Silva prošel obranou soupeře, ale nezakončil přesně. V závěru poločasu pak přišel velký tlak Citizens, ovšem Kolarovovi ani Sterlingovi se vyrovnat nepodařilo.

Po přestávce zaúřadoval Rijád Mahríz a po krásné individuální akci zvýšil na 2:0. V 53. minutě vytáhl Schmeichel důležitý zákrok proti hlavičce Fernanda. Po hodině hry se ocitl na správném místě znovu německý stoper Huth a podruhé v zápase rozvlnil síť za Joem Hartem. Evidentně opaření Citizens nebyli schopni zachytávat rychlé výpady hostů a navýšit mohl Vardy, který však tváří v tvář Hartovi neuspěl.

V závěru domácím vykřesal naději Sergio Agüero, jenž překonal bezmocného Schmeichela. Argentinský útočník vstřelil třináctý gól v posledních jedenácti utkáních. Ranieriho skvadra tak na desátý pokus Manchester City udolala a svým konkurentům se v boji o titul vzdaluje.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Manchester City - Leicester 1:3 (87. Agüero - 3. a 60. Huth, 48. Mahríz)

Reklama

Související témata: