Hlavní obsah

Southampton - West Ham 1:0Saints přehráli West Ham

Southampton

Fotbalisté Southamptonu porazili na vlastním stadiónu v rámci 25. kola anglické Premier League West Ham United 1:0 a posunuli se na sedmé místo.

Článek

Domácím vyšel vstup do utkání. V osmé minutě si na čechraný centr do vápna naskočil Cedric, ale skvělým zákrokem mu překazil radost pohotový brankář Adrián. O minutu později zužitkoval Wanyamův pas Maja Jošida a na stadiónu v Southamptonu propukl jásot. Po půl hodině měl na kopačce vyrovnání Reid, jenže skvělým zákrokem se proti jeho pokusu blýskl brankář Forster. Důležitý moment se odehrál na začátku druhého poločasu. Victor Wanyama sestřelil Payeta a rozhodčí mu udělil červenou kartu. Pro keňského záložníka to nebylo první provinění v sezóně.

Kladiváři se snažili přesilovku využít, ale precizní obrana Saints je do žádné gólové šance nepustila. S přibývajícím časem se stupňoval tlak hostů. Zamkli soupeře před pokutovým územím a snažili se probít do zakončení, ale anglický brankář Forster vychytal páté čisté konto v řadě. Hammers tak nezlomili prokletí St. Mary's Stadium, jelikož na něm nikdy nezvítězili a celkově vstřelili jen dva góly.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Southampton - West Ham United 1:0 (9. Jošida)

Reklama

Související témata: