Hlavní obsah

Speciální prémie za titul? Skromné Lišky mají na rozdíl od Arsenalu a spol. smůlu

Leicester

Ještě před rokem fotbalisté Leicesteru doufali v záchranu mezi elitou. Podařilo se a v nové sezóně jsou největším překvapením anglické Premier League, kterou vedou o pět bodů před dvojicí gigantů Tottenham, Arsenal. I věhlasné kluby už s Liškami počítají v boji o mistrovský titul. Jenže s podobným vývojem nepočítalo vedení Leicesteru. Lišky tak paradoxně nehrají o lukrativnější prémie za případný titul.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Leicesteru Jamie Vardy právě dává svůj spektakulární gól do sítě Liverpoolu.

Článek

Tažení Leicesteru nebere konce. Jenže zatímco konkurence z Londýna a Manchesteru motivuje své hráče balíkem peněz za mistrovský primát, na King Power Stadium se nic takového neděje. Lišky dostanou stejný obnos, jako za splnění předsezónního cíle - skončit do dvanáctého místa.

Klubové vedení v létě nastavilo podmínky s důrazem na přežití v Premier League. To se Liškám jistě podaří, celý kádr tak má podle Daily Mail jistotu bonusu ve výši 6,5 miliónu liber (228 miliónů korun). I když je patrné, že Leicester skončí vysoko, případné další navýšení bonusů během sezóny je nelegální, jelikož to nedovolují pravidla soutěže.

Bonusový systém fotbalistů Leicesteru City:
6,5 miliónu liber pro celý tým, pokud skončí na 12. nebo vyšší příčce
9500 liber pro hráče za každý zápas, na který byl nominován
Hráč, který odehraje všech 38 ligových zápasů, dostane 360 tisíc liber
3000 liber pro každého fotbalistu za vyhraný zápas
Pozn.: 1 libra je zhruba 35 Kč.

Proto žádná čísla, která by hráčům pomotala hlavu. Hlavním cílem je hrát kvalitní fotbal a ten v podání Leicesteru přináší vynikající výsledky. Výjimkou je pouze kouč Claudio Ranieri, který za každé umístění nad 17. příčkou bere navíc 100 tisíc liber (3,7 miliónu korun).

Lišky mají za sebou dva těžké ligové duely s Liverpoolem (výhra 2:0) a na stadiónu Manchesteru City (vítězství 3:1). V neděli od 13 hodin nastoupí na Emirates Stadium v dalším přímém souboji o titul proti Arsenalu. Také závěr ligy bude pro Leicester pikantní - na konci dubna hrají na Old Trafford s Manchesterem United a v polovině května pojedou v rámci posledního 38. kola na Chelsea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články