Hlavní obsah

Kouč Tottenhamu Pochettino narozeniny výhrou neoslavil. Trenéra West Hamu ale vytočil řádně

Londýn/Praha

Měli obrovskou šanci dostat se na první příčku a pogratulovat tak trenérovi Pochettinimu ke středečním čtyřiačtyřicátinám, fotbalisté Tottenhamu ji však odmítli. V duelu 28. kola Premier League prohráli na hřišti West Hamu 0:1, takže před Leicester se nedostali a jejich ztráta naopak narostla na tři body. „V šatně jsem musel hráče utěšovat, protože zažívají obrovské zklamání, ale já jsem optimistou a i na nich chci, aby zůstali pozitivně naladěni,“ nedělal si argentinský kouč ve službách Spurs nic z toho, že oslava životního jubilea nevyšla ani jemu, ani jeho svěřencům podle představ.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Vymění Mauricio Pochettino po sezóně Kohouty za Rudé ďábly?

Článek

Už přes půl století čeká Tottenham na mistrovský titul. V letošní bláznivé sezóně, jak ji charakterizoval kouč vedoucího Leicesteru Ranieri, k němu má blízko. Ve středeční noci k němu Kohouti mohli udělat velký krok.

Neudělali, protože gól Michaila Antonia už v 7. minutě duel v Upton Parku mezi West Hamem a Tottenhamem rozhodl. „Poločas jsme hráli špatně a dopouštěli se chyb, které normálně neděláme. Bylo to podobných prvních dvacet minut jako v minulém kole doma proti Swansea," připomínal Mauricio Pochettino, že i proti Labutím se jeho svěřenci těžko rozjížděli. Nedělní střetnutí nakonec otočili a vyhráli, proti West Hamu se jim však obrat nepovedl.

„Až po přestávce jsme se uvolnili, snažili se dirigovat hru, dostávat se do šancí. Ale bylo těžké obrátit skóre, i tak myslím, že by zápasu slušela remíza," doslova vytočil domácího kouče Slavena Biliče.

Vytočený Bilič na Ligu mistrů nemyslí

„Remíza? Vždyť mohli být rádi, že prohráli jen o gól, protože mohli být biti mnohem víc," ohradil se okamžitě chorvatský kouč Kladivářů. „Proti mužstvu s druhým nejlepším útokem a zároveň i nejlepší obranou v Premier League musíte hrát moc dobrý fotbal a my ho skutečně hráli," chválil Bilič své svěřence, kteří se výhrou přiblížili vysněné první čtyřce a tudíž účasti v Lize mistrů.

„O ní bychom teď neměli přemýšlet, i když mezera mezi námi a kluby z Manchesteru či Arsenalem je malá. Ale stejně tak je malá mezera mezi námi a mužstvy od sedmého do desátého místa," namítal Bilič.

Skončí padesát let čekání?

To jeho argentinský kolega ve službách Tottenhamu na titul myslí, protože by chtěl být samozřejmě prvním trenérem od roku 1961, který pro Kohouty ligový primát zase získá.

„Jsme blízko vrcholu, ale zároveň procházíme velice rušným a náročným obdobím. Vždyť hrajeme tři zápasy během týdne, neboť musíme zvládat Evropskou ligu, FA Cup a Premier League, což je velice těžké. Ale nestěžuji si a nevymlouvám se. Musíme dál myslet pozitivně a zůstat optimisty, protože všechno je dál otevřené," tvrdil navzdory prohře a promarněné šanci dostat se na první příčku tabulky Pochettino.

Sobotní zápas s Arsenalem bude pro argentinského kouče a jeho Kohouty další příležitostí za vysněným primátem vykročit.

Získá Tottenham poprvé po 55 letech ligový titul?
Ano
24,6 %
Ne
75,4 %
Celkem hlasovalo 1949 čtenářů.

Reklama

Související témata: