Hlavní obsah

Mata, Firmino nebo Shaqiri? Kdepak, hráčem týdne je nenápadná hvězda

Londýn

Čtyři góly vstřelené během čtyř dnů, to už je slušná porce. Jeho tým za ně však bral jen jeden bodík, což napovídá, že hrdina obléká dres průměrného klubu. V duelech 28. kola anglické Premier League se blýskli fotbalisté zvučnějších jmen jako Mata, Firmino či Shaqiri. Hráčem týdne byl ovšem vyhlášen Connor Wickham, útočník týmu Crystal Palace.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Tak si to shrňme. V sobotu prohrál Crystal Palace na hřišti West Bromwiche 2:3 a Connor Wickham se postaral o oba góly. V úterý pak jeho tým plichtil 2:2 na Sunderlandu a o oba góly se znovu postaral ten samý střelec.

Během pár dnů si tak udělal v Anglii velké jméno. Nejprve byl vyhlášen jako autor nejhezčího gólu 27. kola. Po centru do šestnáctky se míč odrazil k němu, načež parádní nekompromisní ránou do horního rohu nedal Fosterovi žádnou šanci. A když pak Wickham dvojitou dávku zopakoval, je hráčem týdne.

Dvaadvacetiletý křídelník přitom své trefy na půdě Sunderlandu slavil jen decentně. Vždyť právě Černým kočkám čtyři sezóny patřil a loni v létě od nich odešel do Crystal Palace.

Anglickým mladíkům trefil titul

Wickhamovy čtyři trefy ve dvou zápasech sice znamenají jen jediný bod, mužstvo však nemusí propadat panice. Od ligového propadliště si stále udržuje slušný devítibodový odstup.

Connor o sobě dával vědět již v mládežnických kategoriích. Na ME hráčů do 17 let v roce 2010 dal v semifinále oba góly Francii (2:1) a ve finále proti Španělsku (2:1) se pak postaral také o vítěznou trefu Anglie. V jedenadvacítce pak má slušnou bilanci 6 branek v 17 zápasech. Mezi dospělými však už začal dostávat nálepku nenaplněného talentu.

Teď se jí Wickham vzepřel. „Vždycky jsem věděl, že bude dávat góly," ujišťoval po úterní remíze kouč Alan Pardew.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články