Hlavní obsah

Čech se vrátil do branky, jeho Arsenal znovu ztratil. Také Lišky vydřely jen bod

Londýn
Aktualizováno

Petr Čech se po zranění poprvé od 2. března vrátil do branky fotbalistů Arsenalu. Jeho tým pouze remizoval 1:1 v anglické lize v londýnském derby s Crystal Palace. Zůstal tak na čtvrtém místě o skóre za Manchesterem City. První Leicester remizoval 2:2 s West Hamem. V páté minutě nastavení získal bod pro vedoucí tým tabulky z penalty střídající Ulloa. Zápas nedohrál kvůli vyloučení střelec úvodní branky Leicesteru Jamie Vardy.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Petr Čech zasahuje před Connorem Wickhamem z Crystal Palace.

Článek
Fotogalerie

V prvním poločase duelu Arsenal - Crystal Palace si Čech příliš nezachytal, jedinou střelu na něj vyslal Bolasie. Těsně před přestávkou mohl sledovat zdařilou akci svých spoluhráčů, jež vyústila v úvodní gól. Hosté selhali v rozehrávce, čehož využil Welbeck, poslal centr na Sáncheze a ten hlavou překonal gólmana Hennesseyho. Chilský reprezentant se prosadil ve třetím zápase za sebou.

Arsenal v druhém dějství zatlačil soupeře při snaze vstřelit druhý gól, nakonec to ale byli hosté, kteří skórovali. Přízemní střelu k tyči vyslal Bolasie, a ač si Čech na jeho pokus sáhl, zneškodnit jej nedokázal. Bolasie se trefil poprvé od listopadu.

Londýnská derby se Arsenalu na domácím stadiónu v této sezóně nedaří: ze čtyř zápasů vybojoval pouhé dva body. Na jubilejní 500. vítězství v Premier League si Kanonýři musejí počkat minimálně do příštího kola.

Ani Leicester nevyhrál

Už ve druhé minutě mohl West Ham poslat do vedení Kouyaté, jeho hlavičku ale gólman Schmeichel vyrazil na tyč, načež míč orazítkoval i druhou stranu branky. V 18. minutě už se skóre změnilo, ale ve prospěch Leicesteru. Z první střely Lišek na branku se prosadil Vardy, jenž dal 22. gól v sezóně a vyrovnal v čele tabulky střelců Kanea z Tottenhamu.

Vardy ale zápas nedohrál. V 56. minutě mu rozhodčí Moss po pádu ve vápně udělil druhou žlutou kartu a anglický útočník poprvé nedokončil utkání za Leicester kvůli vyloučení.

West Ham využil přesilovku k obratu. V 84. minutě proměnil Carroll penaltu, nařízenou po zákroku Morgana na Reida, a po 574 minutách ukončil neprůstřelnost Leicesteru. O dvě minuty později povedenou střelou z hranice pokutového území získal hostům vedení Cresswell.

Kladiváři ale Leicesteru první porážku od 14. února neuštědřili. Rozhodčí Moss nařídil v závěru nastaveného času po zákroku Carrolla na Schluppa penaltu, kterou proměnil Ulloa.

Oba týmy prodloužily sérii bez prohry na osm zápasů, West Ham počtvrté v řadě remizoval. Zaváhání Leicesteru může v pondělí využít Tottenham, v případě výhry na hřišti Stoke sníží náskok Lišek na pět bodů.

Liverpool zvítězil 2:1 v Bournemouthu. Trenér Jürgen Klopp udělal v základní sestavě Reds deset změn proti čtvrtečnímu utkání Evropské ligy s Dortmundem (4:3). Jediným hráčem, který nastoupil v obou zápasech od začátku, byl Firmino.

A právě Brazilec otevřel v 41. minutě skóre, když k němu gólman Boruc vyrazil Sturridgeovu patičku. Ještě do přestávky stihl zvýšit po Ibeově centru Sturridge. V nastavení pouze zkorigoval stav King. Bournemouth na první výhru nad Liverpoolem v historii opět nedosáhl.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Bournemouth - Liverpool 1:2 (90.+4 King - 41. Firmino, 45.+2 Sturridge),
Leicester - West Ham United 2:2 (18. Vardy, 90.+5 Ulloa z pen. - 84. Carroll z pen., 86. Cresswell),
Arsenal - Crystal Palace 1:1 (45.+1 Sánchez - 81. Bolasie).

Reklama

Související témata: