Hlavní obsah

Rooneyho sezóna? Spektakulární patička i jubilejní 100. gól na Old Trafford

Praha

Páté místo není umístění, jež by mohli Rudí ďáblové slavit. Podobně je na tom i kapitán fotbalistů Manchesteru United. Wayne Rooney měl během sezóny hvězdné chvilky, jinak ale vinou zranění o spoustu zápasů přišel a podstatné cíle si nesplnil. Vzpomínat se určitě bude na jeho spektakulární gólovou patičku, která nesmí chybět v přehledu kuriozit a parádiček celé sezóny anglické Premier League.

Kuriozity a parádičky uplynulé sezóny Premier LeagueVideo: Premier League

 
Článek
Fotogalerie

Konec dobrý, všechno dobré...? Ne tak docela. Manchester United porazil v závěrečném dohrávaném utkání ročníku Bournemouth 3:1 a skóre otevřel Wayne Rooney. Zkušený útočník se v lize trefil poprvé od 2. února a ročník uzavřel s patnácti trefami na svém kontě. Ta závěrečná byla mimořádná - Rooney si připsal jubilejní 100. ligový gól na Old Trafford.

Pokud jde o umělecký dojem, nejvíc jedna z aktivních legend soutěže oslnila ve 20. kole. Dramatický duel se Swansea (2:1) rozhodla lahůdkově. Po křídle unikl Martial, přesně odcentroval do malého vápna a Rooney efektní patičkou rozvlnil síť.

„Myslím, že si Rooney za takový gól zaslouží velké uznání. To bylo něco, co mnoho hráčů nedokáže. Ukázal svoji kvalitu," vysekl kapitánovi Manchesteru poklonu gólman soupeře Lukasz Fabiaňski.

Rooney se během ročníku probil už na druhé místo historické tabulky střelců Premier League. Vstřelil 192 gólů, žebříčku vévodí Alan Shearer s 260 brankami.

Týmový úspěch ovšem Rooneymu letos chybí. Šanci bude mít ještě v sobotním finále FA Cupu proti Crystal Palace.

Reklama

Související témata: