Hlavní obsah

Pudil ve Wembley znovu smutní. Premier League a miliardový bonus vybojoval Hull

Londýn

Ani napodruhé se nepodařilo českému fotbalistovi Danielu Pudilovi na slavném stadiónu ve Wembley vybojovat postup do anglické Premier League. Před třemi lety smutnil s Watfordem, tentokrát neuspěl v dresu Sheffieldu Wednesday, který ve finále play off Championship prohrál s Hullem 0:1.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Mohamed Diame z Hullu slaví gól proti Sheffieldu Wednesday ve finále play off o postup do Premier League.

Článek
Fotogalerie

„Věřím, že druhý pokus bude výrazně lepší a postoupíme. Nerad bych už zažil další smutek. Premier League je snem nás všech," doufal před sobotním duelem český reprezentant. V zaplněném Wembley odehrál 86. minut, pak už jen z lavičky sledoval marnou snahu svých spoluhráčů alespoň o vyrovnání.

Zápas rozhodl v 72. minutě parádní trefou z 25 metrů Senegalec Mohamed Diame, jenž už v první půli nastřelil tyč. Naděje Sheffieldu držel dlouho především brankář Keiren Westwood, protože Hull byl většinu zápasu lepším a nebezpečnějším týmem.

Tygři kromě samotného postupu vybojovali také pohádkový bonus do klubové pokladny. Díky nové smlouvě na televizní práva z elitní anglické soutěže příjem z postupu dosáhne podle odhadů BBC až 170 miliónů liber, tedy přes šest miliard korun.

Finále play off o postup do anglické fotbalové ligy ve Wembley:
Hull - Sheffield Wednesday 1:0

Reklama

Související témata: