Hlavní obsah

Mourinho má v United první posilu, obránce Baillyho z Villarrealu

Manchester

Fotbalový Manchester United získal první posilu pod novým trenérem Josém Mourinhem. Z Villarrealu přichází obránce Pobřeží slonoviny Eric Bailly, který s Rudými ďábly podepsal čtyřletou smlouvu s opcí na další dva roky. United za dvaadvacetiletého stopera podle britských médií zaplatili okolo 30 miliónů liber (zhruba miliardu korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Eric Bailly (vpravo) ještě jako hráč Villarrealu v souboji se sparťanským útočníkem Lukášem Julišem v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek

Odchovanec barcelonského Espaňolu přestoupil do Villarrealu loni v lednu. V minulé sezóně Bailly odehrál za Žlutou ponorku 35 soutěžních utkání a vstřelil jeden gól. V Evropské lize nastoupil také ve skupině proti Plzni a ve čtvrtfinále proti Spartě.

"Přestup do Manchesteru United je splněným snem. Vždycky jsem chtěl hrát fotbal na té nejvyšší úrovni. Věřím, že spolupráce s Josém Mourinhem mi pomůže k tomu, abych se posouval tím správným směrem," uvedl Bailly pro klubový web.

"Eric je mladý střední obránce s úžasným talentem od přírody. Má potenciál stát se jedním z nejlepších hráčů," řekl Mourinho o patnáctinásobném reprezentantovi.

Reklama

Související témata: