Hlavní obsah

Vardy dal Arsenalu košem, jiný objev Lišek Mahríz si chce vydupat přestup do Barcelony

Leicester

Další rána pro mistrovský Leicester City. V dresu Lišek už dál nechce působit ofenzivní záložník Rijád Mahríz. Alžírský fotbalista, který byl zvolen nejlepším hráčem Premier League v minulé sezóně, odmítl novou smlouvu a rád by přesídlil do Barcelony.

Foto: Profimedia.cz

Rijád Mahríz s trofejí pro vítěze Premier League.

Článek

Lišky o víkendu opustil francouzský reprezentant N'Golo Kanté, který za zhruba 30 miliónů liber (950 miliónů korun) přestoupil do Chelsea. Dalším na řadě má být Mahríz, který má sice v Leicesteru ještě tříletou smlouvu, nový kontrakt s vylepšenými podmínkami ale odmítl.

Pětadvacetiletý Mahríz vstřelil v předchozí sezóně anglické ligy 17 gólů a Liškám výrazně pomohl k senzačnímu titulu. Katalánský list Sport uvádí, že prioritou alžírského reprezentanta je letní přestup do Barcelony. Dalšími zájemci jsou Arsenal a Paris Saint-Germain.

Mahríz tak zažívá podobné období jako nedávno jeho spoluhráč Jamie Vardy. Anglický reprezentant před několika týdny odmítl nabídku Arsenalu s tím, že se nehodí do jeho koncepce a herního systému. S Leicesterem Vardy podepsal nový kontrakt s platem 100 tisíc liber týdně (3,2 miliónu korun).

Reklama

Související témata: