Hlavní obsah

Chci se stát pro Nigérii legendou, jakou je Kanu, hlásila nejdražší posila v klubové historii anglického mistra

Leicester/Praha

Po půl roce se přece jen dočkal. Už v zimě se o něho anglický Leicester vehementně ucházel, ale s CSKA Moskva se nedohodl na penězích. Po zisku mistrovského titulu však byl ochoten ruskému klubu zaplatit 16,6 miliónu liber, takže Nigerijec Ahmned Musa se stal nejdražší posilou v celé klubové historii. „Těším se, až nastoupím společně s Vardym. Líbí se mi jeho styl a myslím, že nám to spolu bude dobře ladit. Už proto, že jsme oba nesmírně rychlí,“ prohlašoval třiadvacetiletý fotbalový útočník hned po první přípravě Lišek.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Ahmed Musa, nová posila Leicesteru, v přípravném zápase proti Oxfordu.

Článek

Obhájce titulu si právě od nové akvizice hodně slibuje. Vždyť Musa o sobě dával vědět už během angažmá v nizozemském Venlo, v ruské lize pak ještě víc. V uplynulé sezóně nastřílel v ruské lize třináct gólů, takže trenér Ranieri si slibuje, že třiadvacetiletý Nigerijec umocní ofenzivní sílu jeho týmu jak v Premier League, tak i v Lize mistrů.

„To můj nejslavnější fotbalový krajan Kanu mně doporučil, abych vyměnil Rusko za Anglii a s podpisem smlouvy s Leicesterem vůbec neváhal," přiznal Musa, že přestup na Ostrovy probíral s někdejším hráčem Arsenalu, ale i milánského Interu a nechal si poradit.

„Nwankwo je u nás doma nejslavnějším fotbalistou a všechny děti chtějí být jako on. Já nejsem výjimkou, i když mě čeká dlouhá cesta, abych se mu vyrovnal. Odmalička jsem ale zvyklý překonávat překážky," zapřísahal se Musa, že se svému krajanovi, který s Nigérií vyhrál olympijský turnaj, s Ajaxem Ligu mistrů, s milánským Interem Pohár UEFA a s Arsenalem dvakrát Premier League a FA Cup, v budoucnu vyrovná.

Kariéru začal v bráně

„Do dvanácti let jsem stál v bráně, ale pak jsem v sobě objevil touhu útočit a dávat góly. Bylo to nejlepší rozhodnutí mého života. A to přesto, že mě v žádném mužstvu nechtěli, protože jsem jim připadal příliš malý. Přes nedůvěru a překážky, které jsem musel překonávat, jsem se ale dostal z Nizozemska a Ruska až do Premier League. A jen u naplnění tohoto snu nezůstanu."

Hned po začátku přípravy srovnávala nové akvizice mistrovského Leicesteru fotbal v Rusku a v Anglii.

„Intenzita je úplně jiná než v Rusku. Daleko vyšší a hlavně - všichni tady pracují na maximum, zatímco v Moskvě bylo vše mnohem volnější a bezstarostnější. Ale právě proto si myslím, že jsme schopni získat s Leicesterem zase titul a já mohu udělat první krok k tomu, abych se stal v Nigérii stejnou legendou, jako můj přítel Kanu," svěřovala se nová posila v Ranieriho kádru.

Obhájí Leicester v anglické Premier League mistrovský titul?
Ano
17,8 %
Ne
82,2 %
Celkem hlasovalo 2005 čtenářů.

Reklama