Hlavní obsah

Brankář Čech dál kraluje českým sportovním milionářům. Kvitová se propadla

Praha

Finančně si pohoršil, nadále však zůstává králem. Fotbalový brankář Petr Čech třetím rokem vévodí českým sportovcům ve finančním žebříčku magazínu Forbes. A to i přesto, že po odchodu z Chelsea do Arsenalu se jeho hrubé příjmy oproti loňskému vydání snížily zhruba o devadesát miliónů korun.

Foto: Jerry Lai, Reuters

Brankář Petr Čech v San Jose během amerického turné Arsenalu.

Článek

S částkou 260 miliónů korun, z níž 245 miliónů tvoří příjmy od klubu a zbytek od reklamních partnerů, se Čech drží bezpečně v čele pořadí před hokejovou hvězdou Jaromírem Jágrem. Útočník Floridy se vrátil do elitní desítky nejlépe placených českých sportovců, i díky bonusům za odehrané zápasy a produktivitu v NHL a lukrativním sponzorským smlouvám jeho příjmy ve sledovaném období činily 154 miliónů korun.

Jágr na druhém místě vystřídal tenistku Petru Kvitovou, která stejně jako další tenista Tomáš Berdych z Top Ten vypadla. Třetí pozici obhájil Čechův spoluhráč z Arsenalu Tomáš Rosický (143 mil.). V první desítce pak následují už jen hokejisté z NHL.

Magazín sestavil žebříček za období červenec 2015 až červen 2016. Celkové částky tvoří platy v klubech, prize money a příjmy od reklamních partnerů a sponzorů. Jde o hrubý příjem, tedy před odečtením daní, pojištění či poplatků agentům.

Pořadí podle Forbesu (v miliónech korun):
1. Petr Čech (fotbal, Arsenal) 260 (plat/prize money 245+sponzoři 15)
2. Jaromír Jágr (hokej, Florida) 154 (124+30)
3. Tomáš Rosický (fotbal, Arsenal) 143 (134+9)
4. Patrik Eliáš (hokej, New Jersey)
a Michael Frolík (hokej, Calgary) oba 134
6. David Krejčí (hokej, Boston) 127,5
7. Tomáš Plekanec (hokej, Montreal)
a Radim Vrbata (hokej, Vancouver) oba 121,5
9. Ondřej Pavelec 115,5 (hokej, Winnipeg)
10. Jakub Voráček (hokej, Philadelphia) 103.

Reklama

Související témata: