Hlavní obsah

Lineker dodržel sázku, slavný pořad moderoval pouze v trenkách

Londýn

Legendární anglický fotbalista Gary Lineker, jenž je v současnosti populárním moderátorem, dodržel svůj slib, který v prosinci uveřejnil na twitteru. Někdejší útočník prohlásil, že pokud Leicester vyhraje Premier League, bude moderovat jen v trenkách.

Foto: Profimedia.cz

Začíná slavný pořad Match of the Day a Gary Lineker předstupuje před kamery pouze v trenkách.

Článek

Bývalý kapitán anglické reprezentace pak v sobotu 13. srpna skutečně zahájil vysílání pouze ve spodním prádle, na němž se vyjímal znak úřadujícího šampióna Premier League, týmu Leicester City FC.

Fakta o Match of the Day
Vysílá od roku 1964.
Patří k nejpopulárnějším pořadům britské veřejnoprávní televizní stanice BBC.
Na ČSFD má v hodnocení uživatelů 96 %.
Gary Lineker začínal v Match of the Day roku 1995 nejprve jako expert, od roku 1999 se pak stal moderátorem.

Match of the Day se přitom těší vysokému uznání mezi fotbalovou veřejností. Diskusi nad aktuálními událostmi obvykle obstarávají významné osobnosti anglického fotbalu a Premier League. Veřejnoprávní BBC tento pořad řadí ke svým vlajkovým lodím, jakými jsou třeba Doctor Who nebo Top Gear.

Například v nejaktuálnějším dílu se objevili Alan Shearer a Ian Wright, kteří se zpovzdálí smáli, když Lineker předstoupil před kamery velmi skromně oděný. „Opět je to tady. Nová sezóna, nové tituly, noví manažeři, nové posily, ale vlastně se toho až tak moc nezměnilo," pronesl Lineker. V pokročilé části programu už však pokračoval kompletně oblečený.

Trenky s logem Lišek samotnému klubu z Leicesteru štěstí nepřinesly. Svěřenci Claudia Ranieriho nezvládli vstup do nového ročníku, když na hřišti Hullu prohráli 1:2. Na krásnou trefu nůžkami v podání Adamy Diomandeho ještě odpověděl z penalty Mahriz, v 57. minutě však rozhodl o výhře domácích Robert Snodgrass.

Největší pozornost nyní poutá nedělní duel Bournemouthu s Manchesterem United. Hosté pod vedením nového kouče Josého Mourinha získali v létě zvučné posily Erica Bailyho, Henrikha Mkhitaryana, Paula Pogbu nebo Zlatana Ibrahimovice. Svůj hvězdný tým představí Rudí ďáblové ve 14:30.

Reklama

Související témata: