Hlavní obsah

Manchester United jako první v Anglii vydělal přes půl miliardy

Londýn

I když na fotbalovém hřišti se Manchesteru United v minulé sezóně příliš nedařilo, po finanční stránce zlomil rekord. Jako první anglický klub zaznamenal příjmy přes půl miliardy liber. Podle BBC vydělal pátý celek předchozího ročníku Premier League 515,3 miliónu liber (16,5 miliardy korun).

Foto: Carl Recine, Reuters

Jedna z největších hvězd Rudých ďáblů Zlatan Ibrahimovic.

Článek

V dalším účetním roce předpokládá Manchester příjmy až 540 miliónů liber, přestože se nedostal do lukrativní Ligy mistrů a bude hrát pouze Evropskou ligu. Navzdory anglickému rekordu United nepřekonali příjmy Barcelony, která v červenci oznámila, že vydělala 679 miliónů eur (18,3 miliardy korun).

Zisk Manchesteru United činil 69 miliónů liber (2,2 miliardy korun). Díky štědrým příjmům z vysílacích práv, reklam a sponzorských kontraktů si dvacetinásobný anglický šampión mohl dovolit v létě utratit za posily zhruba 185 miliónů eur (pět miliard korun) včetně rekordní sumy 105 miliónů eur za Paula Pogbu z Juventusu. Lukrativními nabídkami přilákal na Old Trafford také kouče Josého Mourinha a útočníka Zlatana Ibrahimovice.

Po čtyřech kolech je Manchester v tabulce anglické ligy čtvrtý.

Reklama

Související témata: