Hlavní obsah

Manchester City - Bournemouth 4:0Manchester City drží vítěznou sérii, Čech inkasoval jen z penalty

Fotbalisté Manchesteru City porazili 4:0 Bournemouth a vyhráli i v 5. kole anglické ligy. Pod novým trenérem Pepem Guardiolou jsou tak po osmi soutěžních zápasech stále stoprocentní. Arsenal s Petrem Čechem v brance uspěl 4:1 v Hullu, který hrál od 40. minuty v deseti.

Foto: Phil Noble, Reuters

Nolito (vpravo) z Manchesteru City v souboji s Adamem Smithem z Bournemouthu.

Článek

Manchester City nasměroval za výhrou Kevin de Bruyne přímým kopem, když podstřelil nadskakující zeď. Následně si asistence vyměnili Kelechi Iheanacho a Raheem Sterling. Skóre uzavřel v anglické lize debutující Ilkay Gündogan.

Poosmé v historii se tak stalo, že by po pěti kolech měl některý z týmů plný počet bodů. Pouze dvakrát z toho nakonec byl titul, a to v letech 2006 a 2010, kdy slavila Chelsea. Výhru City pokazilo jen vyloučení Nolita, když španělský útočník v závěru strčil hlavou do protihráče.

Arsenal se mohl opřít o Alexise Sáncheze, jenž dva góly dal a navíc neproměnil pokutový kop za ruku Jakea Livermolea, který byl za svůj zákrok ještě před pauzou vyloučen. Důležitý byl zejména jeho druhý gól sedm minut před koncem, který přišel krátce po snížení Hullu na 1:2 a zamezil tak jeho závěrečné snaze o vyrovnání.

Čecha v brance překonal jen Robert Snodgrass z pokutového kopu, který sudí Roger East nařídil poté, co český gólman v pokutovém území srazil pronikajícího Mbokaniho.

Everton má za sebou nejlepší start v historii, když v úvodních pěti kolech ztratil jen dva body. Tentokrát doma porazil 3:1 Middlesbrough. S 13 body mu patří druhé místo v tabulce. Dosud nejlepší start měl v roce 1978, kdy měl o bod méně.

Tým z Liverpoolu přitom prohrával, když hostující Negredo hlavou zasáhl ruku gólmana Stekelenburga, který si srazil míč do vlastní branky. Sudí však faul nepískal a gól uznal. Everton rychle odpověděl zásluhou Barryho a ještě do poločasu rozhodli Coleman a Lukaku.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:
Hull - Arsenal 1:4 (79. Snodgrass - 17. a 83. Sánchez, 55. Walcott, 90.+2 Xhaka)
Leicester - Burnley 3:0 (45.+1 a 48. Slimaní, 78. vlastní Mee)
Manchester City - Bournemouth 4:0 (15. De Bruyne, 25. Iheanacho, 48. Sterling, 66. Gündogan)
West Bromwich - West Ham United 4:2 (8. a 56. Chadli, 37. Rondón, 44. McClean - 61. Antonio, 65. Lanzini z pen.),
Everton - Middlesbrough 3:1 (24. Barry, 42. Coleman, 45. Lukaku - 21. vlastní Stekelenburg).

Reklama

Související témata: