Hlavní obsah

To přehnali. Gesto Manchesteru City je pro smích. Nemějte strach, ujišťuje Gündogan

Manchester

Chtěli podpořit zraněného spoluhráče, ale jejich gesto vyvolalo spíše rozpaky a výsměch. Fotbalisté Manchesteru City nastoupili před šlágrem 17. kola anglické Premier League s Arsenalem všichni v dresech se jmenovkou a číslem zraněného Ilkaye Gündogana na hrudi. A nesetkali se zrovna s kladnými reakcemi.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City podpořili zraněného Ilkaye Gündogana.

Článek

Gündogan si při středečním duelu s Watfordem vážně poranil vazy v koleni, což ho dost možná vyřadí ze hry po zbytek sezóny. Pro hráče i tým jde o krajně nepříjemnou záležitost. Nicméně gesto podpory se fanouškům i německému reprezentantovi zdálo trochu přehnané, protože podobným způsobem se uctívají spíše zemřelé legendy či s vážnou chorobou bojující sportovci.

Německý reprezentant svým kamarádům poděkoval a pogratuloval k cenné výhře nad Kanonýry 2:1, ale zároveň neskrýval pobavení.

„Díky kamarádům z týmu a samozřejmě gratuluji k důležitému vítězství. PS: Nemějte strach - Jsem pořád naživu," napsal Gündogan na svůj twitterový účet.

Někteří fanoušci na sociálních sítích byli mnohem jedovatější. „Hrozný začátek City. Gündogan se musí v hrobě obracet," rýpl si jeden z nich poté, co se Arsenal dostal rychle do vedení.

„Tohle je fakt trapné. Chlapi, Gündogan je doma, on není mrtvý," přitakával příznivec pod účtem „Adam".

Fanoušci se vyřádili i obrazově. Na jednom z příspěvků byl vyobrazen Gündogan, jak z nebes shlíží na Etihad Stadium.

Reklama

Související témata: