Hlavní obsah

Bournemouth - Arsenal 3:3Čech třikrát inkasoval, Kanonýři ale předvedli úchvatný závěr a urvali bod!

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v brance prohrávali v utkání 20. kola Premier League na hřišti Bournemouthu už 0:3, přesto ještě dokázali vydolovat alespoň bod! První gól přitom vstřelili až v 70. minutě, o vyrovnání na 3:3 se zasloužil v nastaveném čase Olivier Giroud v době, kdy domácí dohrávali v deseti bez vyloučeného Simona Francise.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Petr Čech dostává v ligovém utkání s Bournemouthem druhý gól, penaltu proměnil Callum Wilson.

Článek
Fotogalerie

Čech v obou předchozích zápasech udržel čisté konto, jenže Bournemouth ho překonal už po čtvrthodině hry. Daniels si v rohu šestnáctky zpracoval dlouhý pas, kličkou se zbavil obránce Bellerína a skóroval, krátce nato Wilson proměnil pokutový kop za Xhakův faul střelou doprostřed branky.

Po změně stran odstavil Fraser od míče Bellerína a z úhlu se trefil Čechovi mezi nohy. Hosté se však nadechli k famóznímu obratu! Sánchez v 70. minutě třináctým gólem v sezóně snížil, krátce nato se povedla střela z voleje i Pérezovi a Arsenal rázem sahal po bodu.

Po vyloučení domácího Francise hrál londýnský tým přesilovku a v druhé nastavené minutě ji využil Giroud. Bournemouth se nehodlal se ztrátou bodu smířit, Čech ale Arterovu střelu z ostrého úhlu vyrazil. Zápas, v němž měl tříbrankový deficit, se Arsenalu v Premier League podařilo dotáhnout k nerozhodnému výsledku poprvé. Díky zachráněnému bodu se v tabulce přiblížili třetímu Manchesteru City.

Nový trenér Swansea Paul Clement se posadil na lavičku posledního týmu tabulky neplánovaně už v poločase utkání na hřišti Crystalu Palace a díky Rangelovu gólu z 88. minuty hned slavil výhru. Swansea přitom předchozí čtyři zápasy prohrála.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Bournemouth - Arsenal 3:3 (16. Daniels, 20. Wilson z pen., 58. Fraser - 70. Sánchez, 75. Pérez, 90.+2 Giroud)
Crystal Palace - Swansea 1:2 (83. Zaha - 42. Mawson, 88. Rangel)
Stoke - Watford 2:0 (45.+3 Shawcross, 49. Crouch).

Reklama

Související témata: