Hlavní obsah

Tottenham - Chelsea 2:0Chelsea rekord nepřekoná. Lídr padl v derby, vítězná série skončila

Překonání rekordu se nedočkají, mašina na výhry se zasekla. Fotbalisté Chelsea totiž ve středečním duelu 20. kola anglické premier League po třinácti výhrách v řadě prohráli v derby na hřišti Tottenhamu 0:2. Oba góly vstřelil hlavou Dele Alli. Blues tak na čele tabulky stále mají pětibodový náskok na druhý Liverpool. Tottenham se vyšvihl na třetí místo a drží se ve hře o titul.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tottenhamský Dele Alli se raduje z gólu proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Chelsea mohla čtrnáctou výhrou po sobě vyrovnat absolutní rekord Premier League, který vytvořil svou vítěznou sérií konkurenční Arsenal v roce 2002. Jenže vedoucímu týmu se od úvodu příliš nedařilo a Tottenham byl v první půli střelecky aktivnější. Zužitkoval to v první minutě nastavení, kdy se po Eriksenově centru prosadil přesnou hlavičkou do horního rohu Alli.

Po přestávce mohla Chelsea vyrovnat, jenže své šance neproměnila a přišel trest. Eriksen si zopakoval spolupráci s Allim, který opět hlavou proměnil spoluhráčův povedený centr z pravé strany.

Dvacetiletý reprezentační záložník dal jubilejní desátý gól v ligové sezóně a jako teprve druhý hráč v historii po Teddym Sheringhamovi dokázal dvakrát skórovat ve třech zápasech Premier League po sobě.

Chelsea už duel zdramatizovat nedokázala a na půdě Tottenhamu počtvrté za sebou nevyhrála. Blue" v Premier League prohráli poprvé od 24. září. Naopak Tottenham získal tři body popáté za sebou a doma neprohrál ani ve dvanáctém londýnském derby pod vedením kouče Mauricia Pochettina.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Tottenham - Chelsea 2:0 (45.+1 a 54. Alli)

Reklama

Související témata: