Hlavní obsah

Miliónové kouzlo fungovalo půl roku. Teď si hvězda vytrucovala přestup, vrátí prémii?

Londýn

Skvělý fotbalista, ale také pořádně tvrdohlavý. Francouzský záložník Dimitri Payet si vytrucoval odchod z Premier League, kde hrál za West Ham United. Francouzský Olympique Marseille, z kterého na Ostrovy vyrazil, za něj zaplatí 25 miliónů liber (792 miliónů korun). Tím to ovšem nekončí. Kladiváři chtějí, aby jim fotbalista vrátil miliónový bonus, který mu vyplatili loni v létě jako motivaci, aby odolal vábení velkoklubů. Miliónové kouzlo fungovalo půl roku...

Foto: Profimedia.cz

Francouzský fotbalista Dimitri Payet v dresu West Hamu, to už je minulost. Fotbalista se vrací do Marseille.

Článek

Payet loni v létě zářil s francouzskou reprezentací na EURO. Francie to dotáhla do finále a o hráče byl zájem. Jenže West Ham své hvězdě nabídl bonus ve výši miliónu liber, aby působil dál v jeho barvách. A devětadvacetiletý záložník na to slyšel. Sedmimístná suma na jeho kontě se mu náramně líbila. Už v únoru 2016 navíc podepsal v Londýně novou smlouvu na pět a půl roku. Všechno vypadalo idylicky, jenže po pár měsících bylo všechno jinak.

Během ledna si hráč postavil hlavu, že už ve West Hamu hrát nechce a touží po návratu do Francie. Lákala ho nabídka z Marseille, kde již dříve působil. Nakonec se kluby na přestupu i dohodly, hráč musí podstoupit už jen lékařskou prohlídku a v pondělí by mělo být hotovo.

Payet svým chováním naštval anglický klub i jeho fanoušky, vedení kladivářů na hráče zaútočilo, aby vrátil miliónový bonus, který shrábl po návratu z EURO.

Reklama

Související témata: