Hlavní obsah

Chelsea - Arsenal 3:1Naděje Kanonýrů na titul se rozplývají! Liverpool senzačně prohrál, Lukaku spustil kanonádu

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea porazili v londýnském derby Premier League rivala Arsenal 3:1 a posílili svoje ambice na titul. Brankář Petr Čech proti někdejším spoluhráčům neuspěl a na prohře se navíc podílel chybou před třetím gólem. Zaváhal i Liverpool, jenž nečekaně podlehl o záchranu bojujícímu Hullu 0:2, kanonýr Romelu Lukaku zase přispěl čtyřmi góly k výhře Evertonu 6:3 nad Bournemouthem.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea. Zcela vpravo autor prvního gólu Marcos Alonso.

Článek
Fotogalerie

Chelsea vede tabulku o devět bodů před Tottenhamem, který zvítězil ve večerním utkání nad Middlesbrough těsně 1:0 zásluhou trefy Harryho Kanea z penalty. S odstupem dalších tří bodů figuruje na třetí pozici Arsenal, ten však ještě může v případě nedělního vítězství Manchesteru City spadnout na čtvrté místo.

Chelsea se ujala vedení ve 13. minutě, kdy nejprve Čech vytáhl Costovu hlavičku na břevno, ale na Alonsovu dorážku už nestačil. Druhý gól přidal v 53. minutě Hazard poté, co na půlce převzal míč, obešel tři protihráče a ani bývalému českému reprezentantovi nedal šanci.

O třetí zásah domácích se pět minut před koncem postaral Cesc Fábregas, který zachytil Čechův nedůrazný odkop a obloučkem poslal míč do prázdné branky. Za Arsenal v nastavení jen snížil Olivier Giroud, jenž se dostal do hry až v průběhu druhého poločasu.

Liverpoolu se nedaří, sérii bez vítězství protáhl už na pět zápasů. Lépe se vedlo jeho městskému rivalovi Evertonu, který zvládl přestřelku s Bournemouthem a vyhrál 6:3. Čtyřmi góly se na vítězství podílel belgický útočník Romelu Lukaku, jenž navíc zaznamenal jubilejní 300. hattrick v historii Premier League.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Chelsea - Arsenal 3:1 (13. Alonso, 53. Hazard, 85. Fábregas - 90.+1 Giroud),
Crystal Palace - Sunderland 0:4 (45.+1 a 45.+3 Defoe, 10. Koné, 43. Ndong)
Everton - Bournemouth 6:3 (1., 29., 83. a 85. Lukaku, 24. McCarthy, 90.+4 Barkley - 59. a 70. King, 90. Arter)
Hull - Liverpool 2:0 (44. N'Diaye, 84. Niasse)
Southampton - West Ham United 1:3 (12. Gabbiadini - 14. Carroll, 44. Obiang, 52. Noble)
Watford - Burnley 2:1 (10. Deeney, 45.+2 Niang - 78. Barnes z pen.)
West Bromwich - Stoke 1:0 (6. Morrison),
Tottenham - Middlesbrough 1:0 (58. Kane z pen.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články