Hlavní obsah

To je bizár, žasl nad manýry Arsenalu kouč amatérů. Kam ten fotbal spěje?

Prakticky neznámý anglický klub Sutton se během pár dnů stal alespoň na chvíli fotbalovou senzací po celém světě. Pohárový zápas s Arsenalem znamenal i přes porážku 0:2 velkou slávu a nesmazatelný zápis do historie. Nicméně kouč amatérského celku Paul Doswell přiznal, že už je rád, že je šílenství kolem pondělního šlágru za ním.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Kouč Suttonu Paul Doswell se svými svěřenci během zápasu s Arsenalem.

Článek
Fotogalerie

Sutton United hostil na svém stadiónu Arsenal

„Pro klub to byly možná nejlepší okamžiky, pro mě osobně to nebyly ale nejlepší tři týdny v životě. Zdržovalo mě to od všeho, co jsem potřeboval dělat. Nemohl jsem se pořádně soustředit na práci. Ve světě sociálních médií rozhodně není vše tak, jak se tváří, že to je. Osobně se těším, až tohle pomine a vrátím se do normálního života," posteskl si kouč v rozhovoru pro list Telegraph.

Nepříjemně zaskočen byl třeba i bezpečnostními opatřeními, které provázely hvězdy Arsenalu. „Upřímně, tohle je bizár. Je tu ochranka jak od Jamese Bonda, přitom se mi zdá, že je tu celkem bezpečno. Tohle už je jiný svět, než když jsem se v patnácti letech díval na první ligu. Je hodně divné, kam se fotbal vyvíjí," kroutil hlavou kouč.

Setkání s Wengerem si pochvaloval

Hráči Kanonýrů měli kolem sebe podle jeho slov tolik bodyguardů, že úplně ucpali tunel. Znemožnili prý i pořádnou děkovačku bojovníku Suttonu směrem k divákům.

„Fotbalisté Arsenalu jsou spíš jako filmové hvězdy. Člověk s nimi nemůže ani promluvit nebo se k nim přiblížit," pokračoval Doswell.

Nicméně setkání s trenérem Arsenem Wengerem si pochvaloval. „Choval se jako džentlmen," kvitoval počínání slavného kolegy. A s nadsázkou si postěžoval na jeho nemilosrdnou taktiku.

„Postavil proti nám silnou sestavu. Když jsem se podíval na naše kluky v 70. minutě, když přišel na hřiště Alexis Sánchez... Bylo mi jasné, že toho mají plné zuby, tohle bylo (od Wengera) opravdu kruté," smál se. „Kluci asi nebudou schopni druhý den chodit. A to musí do práce," doplnil.

Doswellovi pokazily zážitek ze zápasu excesy z řad fanoušků. Nejviditelnější byl naháč, který v trenýrkách vyběhl na hrací plochu.

„Tohle je bohužel svět ve kterém žijeme. Pár idiotů řve na Wengera. Pak vidíte toho magora, co vyběhl na hřiště. Asi to byl největší moment v jeho životě. Je to absolutně mimo moje chápání. Neudělal bych to ani za milión liber," postěžoval si.

Na úrovni klubů a hráčů však vše proběhlo v přátelském duchu. Theo Walcott se došel do domácí šatny osobně pozdravit s hráči a některým z nich se i podepsal na dres. Arsenal navíc věnoval Suttonu 50 tisíc liber na výstavbu učebny.

Reklama

Související témata: