Hlavní obsah

Hvězdný Švéd jde před disciplinárku. Co provedl?

Londýn

Souboje mezi švédským útočníkem Manchesteru United Zlatanem Ibrahimovičem a obráncem Bournemouthu Tyronem Mingsem v sobotním střetnutí anglické Premier League bude řešit anglická Fotbalová asociace. Oba byli po dvou vzájemných konfliktech obviněni z násilného chování a mají jeden den na to, aby se k případu vyjádřili.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Zlatan Ibrahimovič z Manchesteru United v rozpravě s rozhodčím Kevinem Friendem (vpravo) a stoperem Bournemouthu Tyronem Mingsem po faulu švédského útočníka.

Článek
Fotogalerie

V utkání na Old Trafford, které skončilo remízou 1:1, nejprve Mings šlápl Ibrahimovicovi tvrdě na hlavu. O několik okamžiků později švédský kanonýr v rohu udeřil soupeře loktem do obličeje. Ani jeden z incidentů, které se odehrály zhruba minutu před koncem prvního poločasu, rozhodčí neviděl, jsou ale zachyceny na videu.

Obvyklým trestem v podobných případech, které by na hřišti byly oceněny červenou kartou, je distanc na tři zápasy. Podle předběžného vyjádření FA je ale standardní postih především v Mingsově případě "jednoznačně nedostatečný" a třiadvacetiletému fotbalistovi tak hrozí přísnější trest.

Reklama

Související témata: