Hlavní obsah

Loket v obličeji sudí neviděl. Přesto Ibrahimovic dostal trest. A budou řešit i šlápnutí na hlavu

Londýn

Dodatečné řešení konfliktu v utkání Premier League přineslo trest pro hvězdu Manchesteru United. Útočník Zlatan Ibrahimovic bude týmu chybět ve třech zápasech! Pětatřicetiletý švédský fotbalista dostal trest za to, že v sobotním utkání anglické ligy s Bournemouthem (1:1) udeřil loktem do obličeje Tyronea Mingse. Anglický obránce chvilku předtím Ibrahimovicovi šlápnul na hlavu a hrozí mu ještě delší distanc, jeho klub se však odvolal.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Zlatan Ibrahimovič z Manchesteru United v rozpravě s rozhodčím Kevinem Friendem (vpravo) a stoperem Bournemouthu Tyronem Mingsem po faulu švédského útočníka.

Článek
Fotogalerie

Rozhodčí Kevin Friend hráče v utkání nepotrestal, protože incidenty z konce prvního poločasu neviděl. Disciplinární komise přestupky posuzovala na základě videozáznamu. Ibrahimovic v televizním rozhovoru po zápase nejprve řekl, že se Mingsovi nemstil a že soupeř si na jeho loket sám naběhl. Nyní ale trest přijal.

Bývalý kapitán švédské reprezentace, který je s 26 góly nejlepším střelcem United v sezóně, vynechá pondělní čtvrtfinále Anglického poháru s Chelsea a ligová utkání proti Middlesbrough a West Bromwichi. "Rudí ďáblové" jsou v neúplné tabulce Premier League na šestém místě.

Reklama

Související témata: