Hlavní obsah

Manchester City - Liverpool 1:1Květák nasměroval Rudé ďábly k výhře, šlágr skončil smírem

Londýn
Aktualizováno

Nabitý program fotbalistů Manchesteru United pokračoval nedělním výletem na půdu Middlesbrough, které neprožívá zrovna dvakrát vydařené období. Rudí ďáblové uspěli, v utkání 29. kola Premier League zvítězili 3:1 a prodloužili ligovou sérii bez porážky již na 18 zápasů. Mourinhův tým už je v tabulce pátý. Manchester City remizoval ve šlágru víkendu s Liverpoolem 1:1 a zůstal na třetím místě o bod před svým soupeřem. Tottenham porazil Southampton 2:1 a na vedoucí Chelsea z druhého místa znovu ztrácí deset bodů. Kohouti zůstávají jediným neporaženým týmem na vlastním stadiónu.

Foto: Lee Smith, Reuters

Zleva Jesse Lingard a Marouane Fellaini, úspěšní střelci Manchesteru United.

Článek

První poločas duelu Manchester City - Liverpool přinesl velké množství šancí a také několik diskutabilních zákroků v pokutových územích, rozhodčí Oliver ale penaltu ani pro jeden tým neodpískal. Až po změně stran jasně fauloval domácí obránce Clichy ve vápně Firmina a pokutový kop s přehledem proměnil Milner.

Jednatřicetiletý fotbalista v této sezoně kopal sedm penalt se stoprocentní úspěšností. Dnešním gólem zaznamenal 50. ligový zásah v 450. zápase. V 69. minutě ale srovnal Agüero a potvrdil, že se mu na domácím stadionu Etihad proti Liverpoolu daří: skóroval v každém z posledních pěti duelů Premier League. Desátou asistenci v sezoně si připsal De Bruyne, pouze Sigurdsson ze Swansea se může pyšnit jednou gólovou přihrávkou navíc.

V závěru bylo k vidění několik neproměněných velkých šancí. De Bruyne nejprve trefil tyč, na druhé straně po Firminově přihrávce netrefil míč osamocený Lallana a posléze domácí útočník Agüero přestřelil branku. "Citizens" posedmé v řadě bodovali.

Rozhodli sváteční střelci

Middlesbrough v bitvě o záchranu neprožívá zrovna dvakrát vydařené období. Špatné výsledky v týdnu odnesl trenér Karanka, ani to však na rozjeté Rudé ďábly nestačilo. O výhře 3:1 rozhodli sváteční střelci: první góly v ligové sezóně zaznamenali Marouane Fellaini (populární Květák se trefil poprvé od 12. prosince 2015), Jesse Lingard a Antonio Valencia.

Za domácí za stavu 0:2 snižoval v 77. minutě Gestede, který po 509 minutách ukončil čekání Middlesbrough na gól.

Manchester United se stal prvním týmem s 600 výhrami v Premier League, k jejich dosažení potřeboval 951 utkání. V tabulce se posunul na páté místo. Middlesbrough čeká na vítězství už 11 duelů a nachází se na předposlední, 19. pozici.

Tottenham vedl od 14. minuty po Eriksenově skákavé střele k tyči. Dánský záložník se v posledních šesti soutěžních zápasech přímo podílel na deseti gólech: tři dal a u sedmi asistoval. V 33. minutě navíc domácí kopali penaltu, kterou proměnil Alli, jenž se prosadil ve čtyřech soutěžních duelech po sobě. Za hosty snížil krátce po přestávce Ward-Prowse, na bod ale Southampton nedosáhl.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Middlesbrough - Manchester United 1:3 (77. Gestede - 30. Fellaini, 62. Lingard, 90.+3 Valencia),
Tottenham - Southampton 2:1 (14. Eriksen, 33. Alli z pen. - 52. Ward-Prowse),
Manchester City - Liverpool 1:1 (69. Agüero - 51. Milner z pen.).

Reklama