Hlavní obsah

Arsenal v průšvihu! Čechovo zranění je vážnější, ze hry bude měsíc a nestihne Citizens

Londýn

Krizí zmítaný Arsenal dostal další ránu. Přišel totiž na měsíc o brankářskou jedničku Petra Čecha. Ten se v Londýně podrobil po návratu z Prahy vyšetřením zraněného lýtka (nedochytal víkendový zápas s WBA) a lékaři neměli dobré zprávy. Do branky bude muset David Ospina a zůstane to tak řadu týdnů.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Takhle si Petr Čech zápas nepředstavoval...

Článek

Čech musel střídat už během první půle utkání s WBA a Arsenal zápas ztratil. V souboji o první čtyřku tabulky si tak připsal další nečekanou ztrátu. To rozběsnilo fanoušky k tomu, aby opět požadovali odchod trenéra Wengera z klubu. Nic podobného se nestalo, ale klid na Emirates určitě nepanuje. A ztráta zkušeného českého gólmana v rozhodující fázi sezóny tomu rovněž nepřidá.

Teď mají sice ligové soutěže reprezentační přestávku, nicméně už 2. dubna čeká Arsenal šlágr proti Manchesteru City a o dva dny později i derby s West Hamem. Wengerův tým je momentálně šestý a pokud chce skončit v elitní čtyřce, z níž se jde přímo do skupiny Ligy mistrů, nebo alespoň do kvalifikace, nesmí ztrácet další body.

Jedničkou mezi tyčemi tak bude David Ospina, i když se netají touhou odejít v létě z Arsenalu. Kolumbijce už nebaví vysedávání na lavičce. I když Čech, který se před pár dny stal podeváté Fotbalistou roku v ČR, nyní vypadl ze sestavy, těžko to na názoru Ospiny z dlouhodobého hlediska něco změní...

Reklama

Související témata: