Hlavní obsah

Černá kočka prý nosí smůlu. Ta z Anglie zachránila tři životy a ve vodě!

Londýn

Messi, Neymar, Ronaldo – to jsou mejvětší fotbalová esa současnosti. Uznává je celý svět, ale Anglie se teď klaní jinému hráči. Sice nebyl doteď na prvních stránkách novin, ani nedává hory gólů a jeho kličky nemotají hlavy obráncům, přesto si zasloužil potlesk. Útočník Duncan Watmore zachránil během dovolené tři lidské životy. Hraje přitom za Sunderland, tým, kterému se přezdívá Černé kočky.

Foto: Anthony Devlin, Reuters

Tady hraje za normálních okolností hrdina útočník Duncan Watmore. Na snímku je stadión Sunderlandu - Stadium of Light.

Článek

Premier League je v plném proudu, chystá se finále sezóny, které určí nového mistra. Útočník Sunderlandu se ale blýskl záchranářským počinem během dovolené na Barbadosu. Trenér týmu David Moyes dovolil třiadvacetiletému hráči, aby odjel do ciziny v rámci léčení zranění – zkříženého kolenního vazu. A on se na dovolené ukázal jako opravdový hrdina.

Vyrazil si s přítelkyní Sophií na výlet katamaranem, jenže došlo ke srážce s jinou lodí. V situaci, kdy by leckdo podlehl panice, zachoval fotbalový útočník klidnou hlavu a pomohl z vody vytáhnout tři lidi. Jeden z nich krvácel, měl na noze ošklivé zranění. Útočník neváhal, shodil tričko a pokusil se zastavit krvácení.

„Bylo to děsivé, v sázce byly lidské životy. Jsem rád, že se nevracím domů v rakvi," prohlásil podle anglických médií jeden ze zachráněných. „Bylo to neuvěřitelné, Duncan pomáhal všem, aby se dostali na loď, než přijdou záchranáři," dodal.

Situace byla vážně kritická, jedna z lodí se roztrhla na dvě poloviny. Lidé popadali do vody. Bylo třeba jednat rychle. A přesně to fotbalista učinil. „Byl jsem taky otřesený, ale něco jsem udělat musel," komentoval vše skromně hráč Sunderlandu. A pak že "černé kočky" nosí smůlu.

Reklama

Související témata: