Hlavní obsah

Mám obavy, to se ví. Zvlášť když Spurs hrají dobře a s velkým nadšením, přiznal kouč Chelsea po prohře na Old Trafford

Španělský legionář Herrera hrál rukou, o tom nemohlo být sporu. Rozhodčí Madley však přesto akci Rudých ďáblů nepřerušil, Rashford si Herrerovu přihrávku zpracoval a Old Trafford už po sedmi minutách explodoval. Pochopitelně že kouč Chelsea Antonio Conte byl ze sudího slepoty frustrovaný. Nikoli ale jen z ní, protože jeho tým v šlágru 33.kola Premier League s Manchesterem United nakonec prohrál 0:2 a luxusní desetibodový náskok se smrskl na pouhé čtyři body.

Foto: Carl Recine, Reuters

Marcus Rashford dává první gól Manchesteru United proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

„Není to poprvé, co se nám něco podobného stalo. V posledním zápase s Bournemouthem jsme inkasovali po stejné situaci. A proti Crystal Palace předcházela obdržené brance také ruka. Se Stoke zase kopali domácí hodně diskutabilní penaltu," povzdechl si italský kouč ve službách Chelsea, že se toho proti jeho týmu spiklo v posledních týdnech příliš.

Ještě na začátku dubna měli Blues na první příčce přepychový desetibodový náskok na druhý Tottenham, po prohře s Crystal Palace a teď na Old Trafford aby se třásli, protože Spurs jsou za nimi už jen o čtyři body.

„A přitom hrají dobře a s velkým nadšením," připomněl Conte sérii Tottenhamu, který vyhrál sedm utkání v řadě.

Na rozhodčího si po první porážce, kterou na Ostrovech utrpěl v konfrontaci s José Mourinhem, sice posteskl, ale jen v jeho verdiktech příčinu selhání nehledal.

„Měli jsme sice smůlu, že verdikty sudího pro nás nebyly dobré, ale domácí si i tak zasloužili vyhrát. Ukázali víc touhy než my, a i jejich motivace byla větší," přiznal Coutinho do kamer Sky Sports.

Vinu ale neházel na své svěřence, jak to mívají jiní trenéři ve zvyku.

„Ta vina jde za mnou, protože jsem v nich nebyl schopen podnítit správnou touhu a motivaci, kterou v takovémto zápase bezpodmínečně potřebujete. Jedině s velkým nadšením můžete proti soupeřům, jako je Manchester United uspět. My neměli ani motivaci, ani nadšení a za to jsem zodpovědný já," činil pokání Conte, který v předchozí ligové konfrontaci i v zápase FA Cupu měl nad Manchesterem United navrch.

Teď ovšem veledůležitou bitvu jeho mužstvo nezvládlo, takže vydlážděná cesta k titulu se komplikuje.

„Samozřejmě že mám obavy. Zvláště, když Tottenham má velmi dobrou formu umocněnou navíc velkým nadšením. My teď musíme pracovat na tom, abychom také našli správnou motivaci a titul získali. Pokud si někdo myslí, že je to samozřejmé, moc a moc se plete. Neměl by zapomínat, že v minulé sezóně skončila Chelsea v lize až desátá," připomínal Conte.

Reklama