Hlavní obsah

Middlesbrough - Arsenal 1:2Čech po měsíční pauze chytal za Arsenal. Gunners těsně vyhráli v Middlesbrough

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v bráně zaznamenali dlouho očekávanou výhru z hřištích soupeřů. V dohrávce 33. kola anglické Premier League porazili Middlesbrough na jeho hřišti 2:1 a vyhoupli se zpět na šesté místo ligové tabulky.

Foto: Owen Humphreys, ČTK/AP

Mesut Özil z Arsenalu střílí vítězný gól proti Middlesbrough.

Článek
Fotogalerie

I když první poločas moc fotbalové krásy nenabídl, na jeho konci měli větší důvod k radosti hosté. Sánchez se tři minuty před pauzou parádně trefil z přímého kopu a Arsenal vedl.

Nicméně hned z první akce po změně stran bylo srovnáno. Negredo si naběhl na centr Downinga a špičkou kopačky překonal Petra Čecha, který se do brány Kanonýrů vrátil po měsíční pauze způsobené zraněním lýtka.

Po hodině hry mohli domácí skóre otočit. Stoper Ayala se po přímém kopu dostal na hranici malého vápna k odraženému míči, nicméně trefil pouze českého brankáře. A tak se ke slovu dostali opět hosté. Ramsey sklepl Sánchézův centr Özilovi a německý záložník prostřelil Guzana. V závěru pak Čech znovu svůj tým podržel a Gunners slavili tři body.

Arsenal vyhrál venku po čtyřech nezdarech a dostal se zpátky na šesté místo před Everton. Middlesbrough zůstávají předposlední.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Middlesbrough - Arsenal 1:2 (50. Negredo - 42. Sánchez, 71. Özil).

Reklama

Související témata: