Hlavní obsah

Úžasné gesto Petra Čecha! Podpořil vážně zraněného záložníka Hullu, ten mu poděkoval

Londýn/Praha
Aktualizováno

Poklon za výkony mezi třemi tyčemi se dostává Petru Čechovi z Arsenalu často. Teď zkušený brankář dokázal, jak dobré má i srdce. Záložník Ryan Mason mu za to veřejně poděkoval. Fotbalista Hullu utrpěl v lednovém utkání po střetu s obráncem Chelsea Garym Cahillem vážné zranění, praskla mu lebka, a v Čechovi našel v těžké chvíli obrovskou oporu. „Bylo úžasné mluvit s někým jako je Petr, protože on si prožil něco podobného," svěřil se pětadvacetiletý hráč Hullu.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech po utkání se Southamptonem.

Článek

Mason se neustále zotavuje ze zranění, ale pomalu se dává dohromady. Podpory se mu dostávalo z celého fotbalového světa, nejblíže mu ale v krizových okamžicích byl Petr Čech. Český gólman utrpěl těžké zranění hlavy v roce 2006 ještě v brance Chelsea při utkání s Readingem. Dodnes chytá s helmou a zkušeností má při podobném zranění na rozdávání.

„Petr mi radil. Mluvil se mnou o tom, co mě čeká. Řekl mi, co je důležité a o co se nemusím starat. Bylo skvělé pro moji psychiku, že jsem s ním mohl strávit nějaký čas a hovořit s ním," dodal. Pro Masona bylo tohle všechno obrovským povzbuzením. „Podíváte se na to, co Petr dokázal od chvíle, co se po zranění hlavy vrátil na hřiště. Je to pozoruhodné," složil brankáři poklonu.

„Existuje spousta studií, které taková zranění rozebírají, ale nikdy se do té situace nemůžete naplno vcítit, když se vám nic podobného nestalo," uvažoval Mason, čím byla podpora od Čecha výjimečná. „Jsem Petrovi vážně moc vděčný. Za to, jak se choval ke mně a mojí rodině. Udělal si čas, přišel, viděl mě a moc nám všem pomohl."

Reklama

Související témata: