Hlavní obsah

Pohádková trefa! Gól v nastavení, výhra outsidera. Za necelých třicet korun bere přes šestnáct miliónů

Londýn/Praha

Štěstí je krásná věc. Dobře to ví i osmapadesátiletá Angličanka, jejíž život se proměnil v pohádku. Vsadila si o víkendu na fotbal a za jednu libru, tedy necelých třicet korun, vyhrála více než 574 tisíc liber, což je více než šestnáct a půl miliónu korun. Pikantní na tom všem je, že fotbal vůbec nesleduje a na zápasy si vsadila jen kvůli tomu, že fotbal sleduje pravidelně její manžel se synem.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Střelec vítězného gólu Bournemouthu Steve Cook slaví se spoluhráči Andrew Surmanem a Nathanem Akem slaví na St. James Parku. Díky jeho trefě mohla slavit miliónovou výhru i 58 letá Angličanka.

Článek

Možná to zná každý sázkař. Sám si doma sestavuje tiket a občas prohodí ke své drahé polovičce, ať si také něco vybere a vsadí si. Těžko říct, zda to v Anglii o víkendu probíhalo právě takhle, nicméně je jasné, že zmíněná starší dáma měla pořádnou kliku. Sama přiznala, že dvanáct zápasů dala na tiket vlastně z hecu a pro trošku vzrušení, jelikož se nudila. Její manžel a syn prý tráví víkendy u televize a sledují, jak sama říká, jak se hráči honí za míčem. Se vsazeným tiketem jsou pak víkendy o něco snesitelnější...

O tom, jaké zápasy vsadí, nepřemýšlela. Nic netušila o formě jednotlivých týmů, nevěděla, jakou marodku mužstva mají, kdo je v trestu. Prostě pálila od boku. Jediné, na co dá, jsou jména klubů. Ten, který jí přijde sympatický, se pak objeví na jejím tiketu. Tady musejí ostřílení sázkaři obklopení statistikami blednout závistí, nebo se možná červenat studem. Angličanka totiž na svoji sázenku podle svého receptu zařadila dvanáct zápasů (kurz 574 278:1) a všechny vyšly. Za jednu libru tak brala více než 570 tisíc liber, což je balík.

Štěstí měla obrovské. Newcastle prohrál v Premier League s Bournemouthem 0:1 až gólem v 92. minutě. Burton si v nižší soutěži proti Millwallu připsal svoji první výhru v sezóně a třeba Aston Villa prohrála se Sheffieldem Wednesday, což byla její první domácí porážka v tomhle ročníku druhé nejvyšší anglické soutěže. Sama novopečená sázkařská „odbornice" přiznává, že vůbec netuší, kdy zařadí na tiket výhru outsidera a kdy tipuje, že zvítězí favorit.

Mluvčí sázkové společnosti, u které Angličanka vsadila, přiznává, že jde o výjimečnou výhru: „Během patnácti let, co pracuji pro William Hill, jsem nezaznamenala větší výhru ženy, která vsadila jednu libru." Lze očekávat, že až budou ligové soutěže pokračovat, tiket za jednu libru přistane ve zmíněné společnosti znovu.

Reklama

Související témata: