Hlavní obsah

Žádné Vánoce! Tedy večírek. Benítez ocenil krok hráčů Newcastlu

Londýn

Trenér fotbalistů Newcastlu Rafael Benítez podpořil rozhodnutí svých svěřenců zrušit tradiční vánoční večírek. Hráči se raději chtějí soustředit na zlepšení výkonů. Newcastle se zmítá ve výsledkové krizi, z posledních deseti ligových duelů získal jen čtyři body a v tabulce je na sestupové osmnácté pozici.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Kouč Newcastlu Rafael Benítez na ilustračním snímku ze zápasu s Arsenalem.

Článek

"Chtěli vyřknout jasnou zprávu, že je situace trápí a že se chtějí zlepšit. Vzali na sebe zodpovědnost a uznali, že je důležité se koncentrovat na fotbal," okomentoval rozhodnutí fotbalistů Benítez. "Myslím, že je to správně. Tato skupina hráčů pracuje velmi tvrdě, dává do toho vše, takže jim nemohu říci: 'nezasloužíte si dělat tohle a tamto'. Jejich krok je ale pozitivní," dodal.

Španělský kouč, který v minulosti úspěšně koučoval například Liverpool či Valencii, také uvedl, že jednal s generálním ředitelem klubu Leem Charnleym o lednových přestupových plánech.

"Musíme se zlepšit. S Leem jsem řešil, které fotbalisty bychom chtěli přivést a kteří hráči by naopak mohli odejít. Zatím jsme pouze diskutovali o různých nápadech," poznamenal sedmapadesátiletý trenér. "Musíme se rychle posunout. Jsme ve složité situaci, ale víme, že by to mohlo být horší," doplnil.

Newcastle v náročném svátečním období čekají důležité venkovní souboje s tabulkovými konkurenty West Hamem a Stoke. Doma se "Straky" utkají s Brightonem a suverénním lídrem Premier League Manchesterem City.

Reklama

Související témata: