Hlavní obsah

Blízko senzačnímu přestupu? Českého gólmana ze 3. ligy chtějí v Premier League!

Londýn

Britský list Daily Mail přichází krátce před Vánoci s informací, že vedení klubu Crystal Palace, účastníka Premier League, má zájem o brankáře třetiligového Gillinghamu Tomáše Holého. 206 centimetrů vysoký rodák z Rychnova nad Kněžnou by v londýnském klubu mohl doplnit zkušené gólmany Juliana Speroniho a Waynea Henesseyho.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský brankář Tomáš Holý oslavuje vedoucí gól svého týmu během utkání 1. kola Synot ligy na hřišti Bohemians 1905.

Článek

V lednu 2017 odešel do třetiligového anglického mužstva poté, co se neprosadil ve Zlíně. Neuplynul ani rok a už je o něho zájem v Premier League. Kariéra Tomáše Holého tak může nabrat velmi nečekaný směr. Roy Hodgson, manažer Crystal Palace, má vytáhlého gólmana údajně hodně vysoko na seznamu zimních posil, jak se uvádí v britském tisku.

Holý prošel mládežnickými týmy Hradce Králové, kde si jej vyhlédla Sparta. V pražském klubu se však ligového startu nedočkal. Zachytal si pouze v rezervním týmu a putoval po hostováních ve Vlašimi, na Žižkově a do ligy nakoukl až ve Zlíně.

Fanoušky sice udivoval schopností sbírat centrované míče bez větší námahy, ani to mu však nestačilo, aby se nastálo prosadil v elitní české soutěži. A tak se rozhodl zkusit zahraniční angažmá.

Tak trochu v tichosti odešel hrát třetí ligu do malého městečka na jihovýchodě Anglie, kde se záhy stal oporou a zaujal skauty klubů z nejvyšší soutěže.

Gillingham přitom v League One, tedy třetí nejprestižnější anglické fotbalové lize, nepatří mezi lepší týmy. Aktuálně se nachází na 17. příčce a mezi 24 účastníky tak má starosti o záchranu. Navíc je blízko odchod jeho brankářské jedničky do vysněné Premier League.

Reklama