Hlavní obsah

Arsenal údajně chystá senzační výměnu! Bude mít Čech (staro)nového trenéra?

Dny Arséna Wengera na lavičce fotbalistů Arsenalu se chýlí ke konci a londýnský klub líčí na zdatného nástupce. Podle italského listu Corriere dello Sport má Francouze, který u Kanonýrů pracuje nepřetržitě od roku 1996, vystřídat slavný Carlo Ancelotti.

Foto: Profimedia.cz

Vrátí se Carlo Ancelotti do Londýna jako trenér Arsenalu?

Článek

Osmapadesátiletý Ital skončil v září loňského roku na pozici hlavního kouče Bayernu Mnichov po prohře 0:3 s Paris St. Germain v Lize mistrů a od té doby je bez angažmá. V létě by se ale měl podle informací italského deníku vrátit do anglické metropole.

V letech 2009 - 2011 vedl Ancelotti fotbalisty konkurenční Chelsea a vyhrál s nimi titul v Premier League, FA Cup i Superpohár. Byl u toho i český gólman Petr Čech, který nyní chytá právě v Arsenalu.

Čtyřletá smlouva a desítky miliónů eur

Po triumfech v začátcích kariéry v posledních letech Arsenal pod Wengerovým vedením strádá a na titul marně čeká od roku 2004. Také letos ztrácí v aktuální tabulce Premier League ze šestého místa na vedoucí Manchester City propastných 23 bodů, v FA Cupu předčasně skončil po prohře s druholigovým Nottinghamem (2:4) a poslední šanci na některou z „ostrovních trofejí" mu tak skýtá anglický Ligový pohár, v němž tento týden remizovali Kanonýři v semifinále na hřišti Chelsea 0:0. Odveta na Emirates Stadium je na programu 24. ledna.

Média již delší dobu spekulují o tom, že 68letý Wenger v létě po 22 letech v Arsenalu skončí, přestože mu stávající kontrakt vyprší až v létě 2019. Napovídá tomu i tvrzení Corriere dello Sport, že vedení Gunners už nabídlo Ancelottimu čtyřletý kontrakt s platem přes 40 miliónů eur.

Deník nicméně připomíná, že Arsenal má v souboji o uznávaného a úspěšného fotbalového odborníka, který v kariéře vedl i Juventus Turín, AC Milán, Paris St. Germain či Real Madrid, zdatného konkurenta. Představitelé Italského fotbalového svazu totiž na Ancelottiho naléhají, aby převzal uvolněný post u národního týmu.

Reklama

Související témata: