Hlavní obsah

Citizens jsou výjimeční, tvrdí Guardiola. Věří, že mohou smazat třígólové manko

Manchester/Praha

Smazat třígólové manko? Přidat ještě jednu branku navrch a postoupit? Podle kouče Manchesteru City Pepa Guardioly nepůjde v dnešní čtvrtfinálové konfrontaci Ligy mistrů s Liverpoolem o nic nemožného. „Můj tým je mimořádný. Prostě výjimečný. Je málo mužstev, která se s ním mohou srovnávat,“ je španělský trenérský mág přesvědčen, že jeho Citizens domácí odvetu s Liverpoolem zvládnou a mezi poslední čtyři v Lize mistrů postoupí.

Foto: Carl Recine, Reuters

Před týdnem nevěřil Guardiola svým očím, před odvetou ale už zase svému týmu věří.

Článek

A nic na tom nemění, že posledních šest dnů přineslo Guardiolovi největší zklamání za dobu, co na Etihad Stadium v Manchesteru působí. Minulou středu ho odstartovala prohra s Liverpoolem 0:3 v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů, v sobotu dovršila ligová porážka v městském derby s United 2:3. A to přitom Citizens vedli po poločase už 2:0 a chystali se slavit mistrovský titul.

Právě šest inkasovaných branek ve dvou utkáních donutilo kouče Manchesteru City k úvahám, zda na kolabující defenzivě nemá i on sám díl viny.

„Možná je to opravdu moje chyba. Musím se zamyslet nad zranitelnými místy v naší sestavě. Jistou představu mám," připustil Guardiola, že ve složení obrany udělá změny.

Pravdou je, že Otamendi a Kompany v obou zápasech dost hořeli.

„Jenže Nico je nejen obrovská fotbalová kvalita, ale i mentální síla. To, že jsme ve čtvrtfinále Ligy mistrů a Premier League vedeme s náskokem třinácti bodů, je i jeho zásluha," naznačil Guardiola, že Otamendi nejspíš zůstane a on bude zvažovat, koho postavit vedle něho.

Ke změnám dojde i na dalších místech sestavy, protože Sergio Agüero je po měsíční absenci způsobené zraněním kolena také připraven, aby k odvetě nastoupil. I jeho start utvrzuje Citizens ve víře, že se tříbrankové manko dá smazat a postoupit.

„Recept je ve své podstatě jednoduchý - musíme se soustředit na každou minutu, která nás večer čeká, protože to je jediný způsob, jak uspět. Chce to prostě dokonalý výkon. Vytvořit si spoustu šancí a soupeři jich naopak povolit minimum. A pokud bychom snad přece jen inkasovali, nesmíme se vzdát. Nic pro nás nesmí být nemožné," apeloval na své svěřence Guardiola.

„Navzájem se s Liverpoolem známe, přesto jsem přesvědčen, že jsme blíž tomu, abychom ho porazili," nepochybuje, že k mistrovskému titulu přidá i postup do semifinále Ligy mistrů. Ani třígólové manko z prvního zápasu na tom údajně nic nezmění.

Smaže Manchester City v dnešní odvetě LM třígólové manko?
Ano
18,8 %
Ne
77,7 %
Ano, ale na penalty vypadne
3,5 %
Celkem hlasovalo 1119 čtenářů.

Reklama