Hlavní obsah

Liverpool - Stoke 0:0Liverpool po velké jízdě v Lize mistrů doma jen remizoval

Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu čtyři dny po vítězství 5:2 nad AS Řím v úvodním utkání semifinále Ligy mistrů jen remizovali v 36. kole anglické ligy se zachraňujícím se Stoke 0:0. "Reds" v Premier League uhráli jen bod ve třech z posledních čtyř zápasů a na třetím místě tabulky se k nim může přiblížit čtvrtý Tottenham. K němu se na dva body dotáhla pátá Chelsea po výhře 1:0 ve Swansea.

Článek

Liverpool sice soupeře výrazně přestřílel, ale v koncovce se mu nedařilo tak jako v úterý. Když už Ings před pauzou poslal balon do sítě, branka kvůli těsnému ofsajdu neplatila.

Tři body mohli nakonec brát i hosté, v předposlední minutě však neproměnili velkou šanci. Tým Stoke po třetí remíze za sebou figuruje na předposlední devatenácté pozici tři body od záchrany v soutěži.

Chelsea v lize potřetí za sebou zvítězila a drží naději na čtvrté místo, které znamená Ligu mistrů. O těsné výhře "Blues" rozhodl už ve čtvrté minutě Cesc Fábregas, který jako třetí španělský hráč historie zaznamenal v Premier League 50 gólů.

Teoretickou naději na záchranu udržel poslední West Bromwich, který po Phillipsově brance z 29. minuty zvítězil 1:0 na půdě Newcastlu. Tým Albionu z posledních čtyř kol vytěžil osm bodů, i tak ztrácí na nesestupovou příčku dva zápasy před koncem soutěže pět bodů.

V boji o udržení si rovněž polepšil Southampton. Dvěma trefami Dušana Tadiče udolal Bournemouth 2:1 a ztrácí bod na Swansea, která drží poslední nesestupovou příčku.

Burnley podruhé za sebou jen remizovalo, tentokrát bez branek s Brightonem, a nevyužilo šanci přiblížit se k šestému Arsenalu. Crystal Palace rozdrtil předloňského ligového šampiona Leicester 5:0 a v nejvyšší soutěži se dočkal nejvyšší výhry od roku 1972, kdy stejným poměrem porazil Manchester United.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Liverpool - Stoke 0:0
Burnley - Brighton 0:0
Crystal Palace - Leicester 5:0 (17. Zaha, 38. McArthur, 81. Loftus-Cheek, 84. Van Aanholt, 90. Benteke z pen.)
Huddersfield - Everton 0:2 (39. Tosun, 77. Niasse)
Newcastle - West Bromwich 0:1 (29. Phillips)
Southampton - Bournemouth 2:1 (25. a 54. Tadič - 45.+1 King),
Swansea - Chelsea 0:1 (4. Fábregas)

Reklama

Související témata: