Hlavní obsah

Návrat hvězdy se zatím nekoná, Barcelona dostala košem

Královská nabídka, která se neodmítá? Ani náhodou. Fotbalová Barcelona se rozhodla vykoupit brazilskou hvězdu Neymara z týmu PSG, zatím má ale smůlu. Katalánci byli ochotní poslat do Paříže dvě známé tváře – z Camp Nou by se pakoval Ivan Rakitič a k tomu Philippe Coutinho – navíc by přidala ještě 40 milionů liber (více než 1,1 miliardy korun). Tenhle obchod se ale vedení francouzského mistra nezamlouval. Má tedy Neymar smůlu?

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Jaká bude budoucnost hvězdného Brazilce Neymara?

Článek

V létě sice Brazilec Neymar figuroval mezi hvězdami, které představily dres PSG pro novou sezonu. Jenže když začala příprava, tak v Paříži Kanárek prostě chyběl. Zpoždění měl týden, zapojil se sice do přípravy, jenže si opět neodpustil poznámku, jak moc by se chtěl po dvou letech vrátit do Barcelony. Přitom si tehdy odchod z klubu vlastně vynutil. A vzteklí fanoušci pálili jeho dresy, protože nemohli pochopit, že někdo dobrovolně prchá z katalánské chlouby.

Problém je v tom, že tehdejší odstupné za Neymara dosáhlo výše 198 milionů liber. Takže je jasné, že si teď chtějí Pařížané nechat v případě odchodu Brazilce pořádně zaplatit. Ten má v PSG smlouvu až do roku 2022. Navíc v poslední sezoně toho na hřišti zase tak moc neukázal. Trápila jej zranění, přidaly se disciplinární prohřešky a k tomu všemu ještě obvinění ze znásilnění.

PSG ve francouzské lize sbírá v posledních letech mistrovské tituly pravidelně, soutěž vyhrává o parník, což nejspíš Neymara nebaví. Zvláště když chybějí úspěchy v Lize mistrů. A tak opakovaně žádá, někdy až snad žadoní o návrat do Barcelony za Messim a spol.

Podle listu L'Equipe jeho volání klub vyslyšel a nabídl do Paříže jednatřicetiletého Chorvata Rakitiče a k němu přihodil exliverpoolského Coutinha. Navrch přidal více než miliardu, ale sportovní ředitel PSG Leonardo odmítl. Pokud Barcelona brazilskou hvězdu opravdu chce, bude muset nabídku navýšit.

Otázkou je, jak vážný zájem o hráče má. Během uplynulých měsíců se z klubu ozývaly hlasy, že si Katalánci dokáží poradit i bez Neymara. Navíc si koupili jinou hvězdu – nováčkem na Camp Nou je Antoine Griezmann. Katalánský klub zaplatil Atlétiku Madrid za hráče požadovaných 120 milionů eur (přes tři miliardy korun). Kdo ví, kolik peněz v kase teď zůstalo na Neymara...

Reklama

Související témata: