Hlavní obsah

AS Řím poslal kapitána Florenziho na hostování do Valencie, čile obchodují i další kluby

Valencie

Kapitán fotbalistů AS Řím Alessandro Florenzi odešel na půlroční hostování do Valencie. Španělský klub nemá opci na přestup osmadvacetiletého krajního obránce nebo záložníka.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Kapitán fotbalistů AS Řím Alessandro Florenzi odešel na půlroční hostování do Valencie.

Článek

Odchovanec římského klubu převzal kapitánskou pásku loni po odchodu dlouholeté ikony AS Danieleho De Rossiho. V této sezoně ale Florenzi pod novým trenérem Paulem Fonsecou ztratil pevné místo v základní sestavě.

Florenzi za "Giallorossi" celkem odehrál 280 soutěžních utkání, ve kterých zaznamenal 28 gólů a 32 asistencí. V italské reprezentaci má na kontě 35 zápasů a dvě branky. Hostování ve Valencii zvolil i proto, aby měl větší šanci dostat se na mistrovství Evropy.

Sheffield utratil rekordní částku

Norský fotbalista Sander Berge se stal historicky nejdražší posilou Sheffieldu. Nováček anglické ligy za jednadvacetiletého defenzivního záložníka zaplatil Genku podle médií 22 milionů liber (asi 660 milionů korun). Berge v novém působišti podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Dvacetinásobný norský reprezentant přišel do Genku před třemi lety z Valerengy Oslo. Ve 113 soutěžních zápasech za belgický tým zaznamenal šest gólů a čtyři asistence, loni pomohl k titulu a na podzim si zahrál i ve skupině Ligy mistrů.

Berge překonal dosavadní přestupové maximum Sheffieldu z loňského srpna. Tehdy United, kterým v tabulce Premier League nečekaně patří osmé místo, za skotského útočníka Oliho McBurnieho zaplatili druholigové Swansea 20 milionů liber.

Obránce Rose míří do Newcastlu

Obránce Danny Rose opustil Tottenham a zamířil na půlroční hostování do Newcastlu. Devětadvacetiletý anglický fotbalista v londýnském týmu neměl pevné místo v základní sestavě.

Rose celkem za Tottenham odehrál 214 soutěžních zápasů, ve kterých zaznamenal 10 gólů a 29 asistencí. V listopadu prohlásil, že je připraven nechat doběhnout posledních 18 měsíců smlouvy a odejít zadarmo poté, co mu Spurs nenabídli nový kontrakt. Trenér Tottenhamu José Mourinho odmítl spekulace médií, že měl s levým bekem konflikt na tréninku.

Newcastle už v lednu získal záložníky Valentina Lazara a Nabila Bentaleba. Trenér 14. celku tabulky Steve Bruce věří, že Rose pomůže zlepšit defenzivu a zastoupí zraněné obránce Paula Dummetta a Jetra Willemse, kteří budou chybět do konce sezony.

"Bylo jasné, že potřebujeme nějakou výpomoc na pozici levého beka, takže jsme absolutně nadšení, že jsme získali hráče Dannyho kalibru. Své kvality ukázal během mnoha let v klubu a reprezentaci, takže je pro nás velkou posilou a těšíme se na spolupráci," uvedl Bruce.

Arsenal získal Soarese

Fotbalisty Arsenalu posílil portugalský krajní obránce Cédric Soares. Osmadvacetiletý mistr Evropy z roku 2016 bude v londýnském klubu hostovat ze Southamptonu do konce sezony, kdy mu vyprší smlouva.

Soares přišel do Southamptonu v létě 2015 z mateřského Sportingu Lisabon. Ve 138 soutěžních utkáních za "Saints" si připsal tři góly a 11 asistencí. Loni na jaře hostoval v Interu Milán. Rodák z německého Singenu má v portugalské reprezentaci na kontě 33 startů a jednu branku.

Arsenal, který je desátý v tabulce anglické ligy, už v lednu získal španělského obránce Pabla Marího rovněž na hostování z brazilského Flamenga.

Reklama